Mutu, „dublă” fără vreun beneficiu pentru Ajaccio

0
136

Adrian Mutu a ajuns, miercuri seară, la cota 10 în tricoul lui Ajaccio, după ce a reuşit să înscrie de două ori, în deplasare, contra celor de la Saint Etienne, într-un meci restanţă din cadrul etapei a XXXIII-a din campionatul Franţei. Reuşitele românului au fost însă inutile pentru corsicani, care au cedat finalmente cu 2-4.

Integralist, Mutu a înscris prima dată în minutul 15, când a deschis şi scorul, graţie unui şut deviat de un fundaş al gazdelor.

Gabonezul Aubameyang a restabilit egalitatea (23), iar imediat după pauză (48, 50), Bodmer şi Cohade au făcut 3-1. Mutu a recidivat în minutul 76, dintr-un penalty, pentru ca apoi acelaşi Aubameyang (88) să închidă tabela. La amfitrioni, proaspăt triumfători în Cupa Ligii, Bănel Nicoliţă a rămas pe banca de rezerve.

Urmare a acestui rezultat, Ajaccio a rămas în zona minată a clasamentului, pe locul 15, cu 35 de puncte, cu două mai mult decât prima echipă aflată pe poziţie retrogradabilă, Sochaux. Ierarhia este închisă de Brest şi Troyes, cu 29, respectiv 28 de puncte. De cealaltă parte, St’Etienne, pe 4, cu 57 de puncte, continuă să spere la un loc de Liga Campionilor. Locul 3 e ultimul calificabil în Hexagon şi e ocupat momentan de rivala de moarte a „verzilor”, Lyon (59p), formaţie pe care aceştia o vor întâlni nu mai departe de duminică, în deplasare.

Lider detaşat în Ligue 1 e PSG (70p), secondată de Marseille (61p).