„În culisele scenei, în culisele vieţii” cu teatrologul Adriana Teodorescu

0
148

O nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieţii” va avea loc vineri, 29 ianuarie, ora 18.00, în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. Invitata acestei ediţii este Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

Licenţiată a Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC „I. L. Caragiale” Bucureşti, secţia Teatrologie, cu un masterat şi studii doctorale în teatrologie, Adriana Teodorescu a fost din 1996 secretar literar al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova, iar din 2013 este managerul acestei instituţii. În cadrul întâlnirii de la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, moderată de Cornel Mihai Ungureanu, Adriana Teodorescu va povesti lucruri mai puţin cunoscute din viaţa şi activitatea sa, va vorbi despre felul în care se realizează un spectacol pentru copii şi va dialoga cu publicul. Intrarea este liberă.

„În culisele scenei, în culisele vieţii” este un proiect al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, care aduce în faţa publicului fie un om de scenă (actor, interpret muzical), fie un alt angajat al unei instituţii de spectacole, care contribuie la realizarea unui produs artistic, de la sufleor sau tehnician la managerul instituţiei. Invitatul acestor întâlniri vorbeşte, după caz, despre beneficiile şi neajunsurile vieţii de artist sau ale celei de om din spatele scenei, împărtăşeşte publicului întâmplări din experienţa personală, dar şi poveşti nevăzute şi neştiute din culise. La primele două manifestări din cadrul proiectului, invitate au fost actriţa Tamara Popescu, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi soprana Renata Vari, de la Opera Română Craiova.