„Ion Oblemenco”, încadrat într-un complex sportiv

2
88

Lângă noua arenă din Craiova se vor construi un teren de atletism şi o sală de gimnastică

Solicitarea Primăriei Craiova de a obţine fonduri europene pentru construirea unui nou stadion în Craiova a avut feed-back în cadrul Guvernului, care doreşte însă să completeze proiectul prin dezvoltarea unui întreg complex sportiv în zona noii arene, care să conţină un stadion de atletism şi o sală de gimnastică. În condiţiile în care noul stadion nu va mai avea pistă de atletism, aceasta ar putea fi mutată pe stadionul „Tineretului”, cu acceptul Consiliului Judeţean Dolj. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, Carmen Tocală, a avut ieri o întrevedere cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, venind cu propunerea de construire a acestui complex sportiv, la care edilul din Bănie a aderat. „Am observat că doamna primar este focusată pe sport, aşa cum este întregul oraş Craiova şi ne dorim ca aici să avem nu numai un stadion nou, ci un un întreg complex sportiv, care să conţină inclusiv o sală de gimnastică. Domnul premier Victor Ponta şi-a manifestat dorinţa de a demara şi de a susţine acest proiect la Craiova, fiindcă noul Guvern vrea să acorde un loc de cinste sportului, aşa cum merită”, a declarat şefa ANST.

Olguţa: „Vreau să inaugurez stadionul până îmi închei mandatul”

Primarul, Lia Olguţa Vasilescu, susţine propunerea şi a vorbit şi despre planurile care vizează construcţia stadionului pe care îl vrea inaugurat până la încheierea mandatului său. „CNI va efectua studiul de fezabilitate pentru noua arenă, care va dura 40 de zile, iar până la finalul anului sperăm să obţinem fondurile europene pentru întreg complexul sportiv, pe care îl vreau finalizat până la încheierea mandatului meu de primar. Stadionul nu va avea pistă şi suntem în discuţii pentru a vedea dacă va fi acoperit integral sau nu, fiindcă sunt costuri enorme. Eu aşa mi-aş dori, să fie acoperit, am văzut proiectul, este unul de senzaţie, nu cred că mai există aşa ceva în România. Costurile se ridică la minim 40 de milioane de euro doar pentru stadion”, a declarat primarul Craiovei. Olguţa Vasilescu crede că Universitate Craiova va juca timp de 3 ani la Drobeta-Turnu Severin, până la construirea arenei din Bănie, fiindcă varianta „Extensiv” nu ar corespunde din punct de vedere al utilităţilor. „Galeria mi-a spus că acum nu mai are nimic împotrivă ca echipa să joace la Severin, fiindcă nu mai este aceeaşi situaţie ca data trecută şi va susţine echipa şi acolo. Pentru restul craiovenilor va fi destul de greu, însă nu avem ce face, fiindcă şi arena «Ion Oblemenco» este depăşită din punct de vedere al infrastructurii, cu atât mai mult «Extensiv»”, a declarat edilul-şef al Băniei. Adrian Mititelu a vorbit însă la radio gsp despre un alt proiect, de construcţie a unei arene de 5.000 de locuri pe structură metalică, pentru ca Universitatea să joace acasă până la inaugurarea noului stadion.  „Nu este adevărat că vrem să jucăm la Severin sau în alt oraş până se face noua arenă. Am luat decizia să construim un stadion de 5.000 de locuri, provizoriu, din structură metalică. Se va construi pe unul dintre terenurile mele. În maximum 6 luni îl fac, va costa 1 milion şi jumătate de euro. Până terminăm acest stadion, vom juca unde putem, e posibil şi în Bucureşti”, a spus Mititelu.

2 COMENTARII

  1. “Pentru binele fotbalului din Craiova şi fotbalului românesc, eu sînt gata să cedez echipa suporterilor, fostelor glorii, municipalităţii şi consiliului local, însă nu vreau majoritate, vreau ca toate părţile să aiba procent egal”, a anunţat patronul oltean. O sa pun niste conditii, bineinteles. O sa urmaresc ca actiunile sa nu se poata instraina. O sa fie niste restrictii pe cativa ani ca sa nu se poata modifica structura. Il deschid catre suporteri, catre fostele glorii, catre municipiu sau chiar catre regiune. Suporterii trebuie sa fie de acord. Primul venit, primul servit. Cine nu vine la timp la masa actionarilor ramane pe dinafara.

Comments are closed.