La „răcoare”, după ce au bătut crunt două persoane

0
339

Trei tineri din Pleniţa au fost arestaţi preventiv, ieri după-amiază, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj îi acuză că, în urmă cu zece zile, împreună cu un alt tânăr, pe numele căruia s-a solicitat mandat de arestare în lipsă, au bătut crunt două persoane, pe o stradă din comuna Caraula. Victimele au ajuns la spital imediat după agresiune, au avut nevoie de intervenţii chirurgicale pentru a scăpa cu viaţă şi, după ce au primit raportul medicilor legişti, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au reţinut, joi, pentru 24 de ore, pe Ştefan Mădălin Bercea (19 ani), Ionuţ Costinel Bercea (17 ani) şi pe Ionuţ Marcel Vrăjitoarea (16 ani), toţi din comuna Pleniţa, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cei trei tineri din Pleniţa, împreună cu Achim Ştefănescu (26 de ani), din aceeaşi localitate (care este dispărut şi în acest moment), au provocat un scandal în plină stradă, în comuna Caraula, chiar în ziua de Sfânta Maria. Cei patru au coborât dintr-o maşină şi i-au luat la bătaie, cu o rangă din fier, dar şi cu pumnii şi cu picioarele, pe Daniel Cruceru (27 de ani), din Caraula, şi pe Marian Cristian Sîrbu (40 de ani), din Craiova. După ce i-a lăsat laţi, agresorii au urcat înapoi în maşină şi au dispărut, victimele fiind transportate la spital în stare gravă.

„Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit faptul că, în seara de 15 august a.c., în  jurul orelor 23.45, între părţile vătămate C.D. şi S.C.M., pe de o parte şi cei patru inculpaţi pe de altă parte, a intervenit un conflict. În aceste împrejurări, inculpatul Ştefănescu Achim a lovit-o pe partea vătămată C.D. cu o ţeavă metalică  în  zona abdominală.  Totodată, partea vătămată S.C.M. a fost agresată, la rândul său, de inculpaţii Bercea Ştefan Mădălin, Bercea Ionuţ Costinel şi Vrăjitoarea Ionuţ Marcel, în mod repetat. În urma agresiunilor suferite, cele două părţi vătămate au suferit leziuni traumatice majore, fiind transportate la spital, unde s-a intervenit chirurgical.

Concluziile raportului medico-legal au reliefat faptul că cea mai gravă dintre leziunile suferite de partea vătămată C.D. a fost ruptura traumatică de splină şi hemiperitoneu, leziune  de natură a-i pune în primejdie viaţa şi care necesită, pentru vindecare, 25-30 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, partea vătămată S.C.M. a suferit mai multe leziuni  traumatice, cea mai gravă fiind plaga contuză hepatică, la nivelul lobului drept, leziune de natură a-i pune în primejdie viaţa şi care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale”, după cum se arată într-un comunicat dat publicităţii, ieri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

În momentul în care medicii legişti au comunicat faptul că vieţile ambelor victime au fost puse în primejdie, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii dispunând, în cursul zilei de joi, reţinerea celor trei suspecţi găsiţi. Cei trei au fost prezentaţi, ieri după-amiază, Tribunalului Dolj, care a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile pe numele celor doi inculpaţi minori, în timp ce Mădălin Bercea a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Cu privire la arestarea preventivă în lipsă a lui Ştefănescu, instanţa a disjuns cauza, urmând să se pronunţe săptămâna viitoare.