„Premiul de excelenţă în domeniul studiilor de securitate”, decernat ambasadorului George Cristian Maior

0
190

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a conferit recent directorului Serviciului Român de Informaţii, ambasador George Cristian Maior, “Premiul de excelenţă în domeniul studiilor de securitate”.

Premiul a fost înmânat în numele comunităţii academice din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” de către rectorul universităţii, general-locotenet profesor universitar doctor Teodor Frunzeti, şi reprezintă o recunoaştere explicită a valorii profesionale, academice şi a meritelor deosebite în dezvoltarea conceptuală a domeniului studiilor de securitate, se precizează într-un comunicat de presă al SRI.

În discursul său de Laudatio, rectorul Universităţii a scos în evidenţă activitatea ştiinţifică a ambasadorului Maior şi a remarcat faptul că “aceasta constituie un reper al viziunii strategice, care umple golul existent în planul culturii de securitate prin tratarea unor teme de stringentă actualitate. În acest context, domnia sa se înscrie în galeria autorilor recenţi, creatori ai unei noi gândiri în direcţia  problemelor concrete de strategie militară şi geopolitică, reuşind să plaseze România pe harta contribuţiilor pe linia studiilor de securitate”.

Cu această ocazie directorul SRI, George Cristian Maior, şi-a exprimat mulţumirea şi aprecierea deosebită către comunitatea academică a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” şi a subliniat importanţa dezvoltării cunoaşterii strategice, precum şi faptul că prin acţiunile sale a acţionat şi va acţiona pentru susţinerea intereselor strategice ale României în plan extern.