Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a luat poziţie ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PDL Dolj, vizavi de modul în care membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei îşi fac datoria sau, mai bine zis, nu şi-o fac, apreciind faptul că aceştia nu au nicio legătură cu România sau cu mandatul lor de parlamentari. Preşedintele PDL Dolj şi-a exprimat în cele din urmă speranţa că plenul Parlamentului ar mai putea schimba totuşi ceva din acest proiect.
“Eu nu ştiu exact componenţa acestei Comisii, dar mi se pare că aceşti parlamentari or nu au nicio legătură cu România, fie au nişte comandamente care nu au nicio legătură cu mandatul lor de parlamentari. Nu cred că nişte parlamentari ar putea să propună astfel de lucruri. Eu am încă speranţa că plenul Parlamentul va mai schimba din cele, deşi acolo în Comisie sunt reprezentanţii partidelor, dar poate totuşi comentariile din societatea civilă îi vor face să se gândească mai bine la ce vor să propună. Sper ca plenul să aibă mai multă luciditate”, a declarat Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele EPP.
Constituţia trebuie să reflecte voinţa cetăţenilor
Vicepreşedintele democrat-liberalilor a ţinut neapărat să menţioneze câteva puncte din acest proiect pe care le-a catalogat ca inadmisibile. A vorbit, astfel, despre numărul de parlamentari, despre poziţia minorităţilor, dar şi despre modul în care se încearcă subordonarea Justiţiei în faţa Parlamentului. “Eu vreau să menţionez doar câteva din noile prevederi, deşi sunt mult mai multe şi aş începe cu numărul de parlamentari. Cred că v-aţi plictisit de acest subiect dar are legătură foarte mare cu Constituţia, care este legea fundamentală a unei ţări şi trebuie să reflecte voinţa cetăţenilor acestei ţări. În momentul în care ai avut un referendum care reflectă clar voinţa cetăţeanului şi tu nu îl respecţi în Constituţie, înseamnă deja un lucru extrem de grav, înseamnă că nu şti ce este aceea o Constituţie, că nu ai niciun fel de responsabilitate. Nu eşti responsabil, din punct de vedere politic. Menţiunea că sunt 300 de deputaţi şi minorităţile şi nicio menţiune despre Senat arată faptul că nu au niciun fel de legătură cu ceea ce ar vrea cetăţeanul român, ceea ce este după părerea mea, extrem de grav”, a subliniat preşedintele PDL Dolj.
UDMR, relaţie excelentă cu USL
Marinescu a mai spus că a înţeles în cele din urmă de unde vine mulţumirea deputatului Kelemen Hunor vizavi de relaţia extraordinar de bună între cele două Uniunii : UDMR şi USL. „Am văzut o declaraţie a lui Kelemen Hunor că ar fi extrem de mulţumit de colaborarea cu USL. Acum am înţeles de ce sunt mulţumiţi maghiarii. Sunt trei prevederi în Constituţie care nu au ce căuta în ea. Au introdus două prevederi care după părerea mea nu sunt necesare şi au un viitor destul de neclar. Este vorba de prevederea ce stipulează că minorităţile au dreptul la Consilii Naţionale în care să decidă asupra propriilor acţiuni privind păstrarea identităţii culturale şi a tradiţiilor. UDMR a mai încercat acest lucru prin care lua decizii vizavi de directorii instituţiilor culturale, a directorilor de şcoli, de tot ceea ce era legat de minoritatea maghiară şi chiar dacă noi eram în guvern cu ei nu s-a admis aşa ceva. Şi mai este o prevedere care iarăşi mi se pare neclară şi anume cea legată de obligativitatea autorităţilor locale şi centrale care trebuie să consulte minorităţile naţionale înainte de a lua o decizie. Pentru că mi se pare un lucru extrem de complicat. Cred că poate să creeze un blocaj foarte mare la nivel administrativ. Şi ultima prevedere ciudată, inadmisibilă, a treia este cea legată de minorităţile naţionale care de acum înainte vor putea legal să-şi afişeze însemnele, adică, s-a încheiat subiectul legat de steagul secuiesc şi altele de acest gen…”, a mai spus Marian Jean Marinescu.
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu: “Eu nu cred că o asemenea Constituţie poate să treacă de referendum chiar şi cu 30 la sută prezenţă, chiar şi cu oameni aduşi la vot, nu cred că va trece o astfel de Constituţie. Proiectul întocmit de comisia condusă de Crin Antonescu va acorda o mai mare putere Parlamentului, realizându-se un dezechilibru. Cei care au votat în comisie această Constituţie nu au niciun fel de responsabilitate faţă de poporul român”.
Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, deputatul Constantin Dascălu a solicitat actualului Guvern lansarea unui pachet legislativ şi măsuri pentru stimularea mediului de afaceri. “PDL a propus reducerea cotei unice la 12 la sută, profitul reinvestit de firme să nu mai fie impozitat, salariul minim pe economie să fie de 1.000 lei, corelat cu reducerea contribuţiile sociale cu 5 la sută decât nivelul actual. Noi credem că acest pachet de măsuri care ar trebui adoptat imediat ar asigura revigorarea economică. Proiectul de lege se află în Parlament”.
doua lichele care au scapat inca nepedepsite!
ce p… ma-sii ati facut cand ati fost la putere?
ati furat banul cetatenilor si ati ajuns milionari in euro,jigodiilor.
Comments are closed.