Ministrul Justiţiei a primit toate asigurările: Tribunalul Dolj se mută „în casă nouă” de Crăciun

0
171

Ministrul Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, prezent, ieri, la Craiova, a vizitat, împreună cu premierul României, Victor Ponta şi alţi oficiali din guvern, viitorul sediu al Tribunalului Dolj. Participant şi la demararea lucrărilor, în iunie anul trecut, ministrul Justiţiei a putut verifica acum stadiul lucrărilor şi s-a declarat mulţumit. Mai exact, a fost finalizată structura de rezistenţă, iar arhitectul a dat asigurări că Tribunalul Dolj se va muta în „casă nouă” de Crăciun, cu jumătate de an înainte de termen.

După ce, pe 18 iunie 2014, Robert Marius Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a pus piatra de temelie, dând startul lucrărilor pentru noul sediu al Tribunalului Dolj, ieri ministrul a putut să-i prezinte premierului Victor Ponta stadiul lucrărilor. Constructorul s-a ţinut de cuvânt, lucrarea fiind în avans, la acest moment structura de rezistenţă fiind finalizată. După ce a declarat că Banca Mondială asigură finanţarea necesară, Robert Marius Cazanciuc l-a lăsat pe arhitect să facă o scurtă prezentare a proiectului. Emoţionat, arhitectul Viorel Botezatu a făcut o mică gafă în momentul când s-a apucat ă enumere premierii care s-au perindat pe la conducerea guvernelor din 1999, când s-a realizat proiectul, şi până acum, apoi a explicat faptul că s-a lucrat foarte bine şi structura de rezistenţă este gata: „Am avut noroc de constructor bun, s-a lucrat continuu şi în acest moment avem turnată placa peste etajul patru, ultimul etaj. Vă putem asigura că de Crăciun clădirea va fi predată la cheie”.

Palatul de Justiţie a fost proiectat încă din 1999, fiind conceput să asigure funcţionarea atât a Curţii de Apel Craiova, cât şi a Tribunalului Dolj. Însă dublarea volumului de dosare, a structurii organizatorice şi a schemelor de personal a făcut ca, la acest moment clădirea să fie destinată numai Tribunalului Dolj, care este acum al doilea din ţară după Tribunalul Bucureşti. Termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor sediului instanţei a fost de 24 de luni, însă încă de la început constructorul s-a angajat să facă tot posibilul pentru a încheia mai repede. Construcţia este monobloc, are circa 11.000 mp, cu regim de înălţime demisol, parter şi patru etaje, în care sunt dispuse spaţiile necesare actului de justiţie aferente Tribunalului Dolj.