La atelierul „Bios-Art”, copiii se pregătesc de Paşti

0
134

La Secţia de Ştiinţele Naturi a Muzeului Olteniei (strada „Popa Şapcă” nr. 8) se desfăşoară astăzi, de la ora 10.00, un nou modul la cerere din cadrul programului interactiv de educaţie plastică animalieră „BIOS – ART”. De data aceasta, prichindeii de la de la Grădiniţa „Traian Demetrescu”, Structura – „Iedera”, în parteneriat cu cei de la Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Vasile”, sub atenta îndrumare a profesorilor Vergica Gavrilă, Alina Filip şi Gheorghiţa Şerbănoiu, vor pregăti mai multe surprize.

«Puritatea şi inocenţa bucuriei copiilor dă amploare Paştelui. Fie că este vorba de vopsitul ouălor, de planşele de colorat, de poezii, cântece sau jocuri, copiii sunt întotdeauna primii. Chiar dacă cei de la Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Vasile” au deficienţe de auz, ne vor da o lecţie de viaţă despre cât de talentaţi pot fi şi cum să ne bucurăm de prezenţa lor», au precizat reprezentanţii muzeului.

În cadrul atelierului cei mici, având la îndemână o plastilină specială, vor modela, orna şi colora ouă ecologice, vor realiza felicitări din materiale refolosibile şi alte surprize pentru mămicile lor puse la cale de cadrele didactice Cornelia Alinei, Ileana Adriana Cojocaru, Savastiţa Stanciu, Cristina Cotora-Popa, împreună cu cele de la Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Vasile”. Obiectele realizate de cei mici vor face obiectul unei expoziţii care se va deschide la parterul Secţiei de Ştiinţele Naturii a muzeului.