Consilier tehnic la Alro, Cârţu a avut parte de un debut nefericit din toate punctele de vedere
Cârţu şi-a început rău mandatul la Slatina. Unul pe care îl vrea „undercover”, abordând o „silenzio stampa” caracteristică pentru „Sorinaccio” în anii 90. Cârţu a adoptat stilul lui Piţurcă din 2004, când actualul selecţioner fusese instalat preţ de câteva zile la Craiova atât cât a durat şi prima perioadă de patron a lui Adrian Mititelu la Universitatea, înţelegerea cu Dinel Staicu picând peste noapte. Atunci, Piţi şi-a trimis „locotenenţii” Ştefan Iovan şi Gabi Boldici la înaintare pentru a pregăti terenul, aceştia efectuând şi câteva antrenamente cu alb-albaştri. Cârţu a procedat aproape la fel, acceptând o funcţie mai degrabă disimulată de consilier tehnic, în faţă fiind scoşi Mircea Irimescu – antrenor principal şi George Biţă secund. Cârţu a depăşit binişor 20 de ani de antrenorat şi, la fel ca în cazul lui Mircea Lucescu, începe să aibă concurenţă chiar din partea foştilor elevi. Astfel, înaintea sa la Alro Slatina au antrenat Cornel Papură, Daniel Mogoşanu şi George Biţă, oameni de bază la Universitatea sau Electroputere la începuturile carierei de tehnician a celui care şi-a dobândit între timp porecla „Sorinaccio”. Ca orice localitate din Oltenia, Slatina este şi ea molipsită de sindromul „Ştiinţa”, iar microbiştii asociază deja venirea lui Cârţu în oraşul de pe Olt cu pregătirea mutării lui Alro în Bănie, dacă se poate direct în Liga I printr-o promovare miraculoasă, ori măcar în Liga a II-a, caz în care Slatina ar reprimi pe FC Olt, echipă detaşată în acest sezon la Piatra Olt. „Mai faceţi echipă la Craiova?” a fost abordat după meci Cârţu de microbiştii slătineni. „Facem şi la Craiova, facem şi aici, care e problema?” a fost replica celui care a fost anunţat de Gigi Neţoiu drept unul dintre principalii artizani ai echipei care se va contura din vară în Bănie.
Egal cu Steaua la Slatina în anul eventului
Ca de obicei, Cârţu ţine la blazon recunoscând că nu este deloc un antrenor ieftin şi şi-a tocmit şi de această dată un contract-beton, urmând să încaseze pentru cele 2 luni prevăzute la Slatina nu mai puţin de 20.000 de euro. Ultima amintire a antrenorului Cârţu de la Slatina datează de peste 20 de ani. În sezonul 1990-1991, Universitatea pe care o antrenat şi care avea să câştige eventul la finalul sezonului disputa un meci de campionat chiar pe „1 Mai” împotriva Stelei, deoarece fostul „Central” era suspendat. A fost 1-1, goluri Ciurea (din penalty), respectiv Ilie Stan. Acelaşi rezultat avea să se consemneze şi la meciul Alro – Luceafărul Oradea. Cârţu nu a stat pe bancă, spre liniştea arbitrului de rezervă, craioveanul Cătălin Găman, fratele internaţionalului de la Astra Valerică Găman, care ar fi avut straşnice bătăi de cap cu vulcanicul „Sorinaccio”. Totuşi, Cârţu a fost cel care pus la punct strategia echipei, coborând la vestiar înainte de meci, la pauză şi la final, iar pe parcursul jocului a comunicat prin telefon cu banca tehnică din cabina-i rezervată la oficială. „Ne-a dat sfaturi tactice, domnul Cârţu a fost cel care ne-a comunicat strategia, păcat că nu am putut să o punem în practică” recunoştea la final căpitanul lui Alro, Ionuţ Stancu, fostul rapidist fiind lansat în fotbal la Craiova chiar de Cârţu, la fel ca şi coechipierul său, Ovidiu Stoianof. De altfel, la Alro este o adevărată colonie de ex-craioveni, inclusiv medicul Claudiu Stamatescu, îngrijindu-se în trecut de problemele de sănătate ale „juveţilor”. Din nefericire, Stamatescu a avut de lucru din plin, în condiţiile în care Mircea Irimescu a suferit un infarct chiar înaintea meciului de debut, cu Luceafărul Oradea. Problemele lui Cârţu nu au încetat nici după meci, un deget fiindu-i practic zdrobit de antrenorul cu portarii, Dan Păsărin, care a încercat să închidă cu uşa de la portbagaj. De supărare, Cârţu nu a simţit nici durerea, însă a fost nevoit ulterior să apeleze la medicul echipei pentru a i se bandaja rana. Apoi a mers la spital pentru a vedea starea colegului său Mircea Irimescu, internat de urgenţă. Rămas fără secundul său de încredere, „Sorinaccio” pregăteşte acum meciul de la Târgovişte, contra echipei lui Gică Popescu, ultima şansă pentru Alro de a rămâne în lupta pentru locul al treilea.
Cu toate problemele amintite in articol, Sorin Cartu a dovedit ca este un lord si un om de cuvant. Sambata seara si-a onorat promisiunea de a da lovitura de incepere a finalei si de a acorda premiile la prima editie a Campionatului National de Fotbal al Avocatilor. Jos palaria, nea Sorinaccio!
Comments are closed.