Craiova respectă „Ora Pământului”

0
248

Sâmbătă, 26 martie 2011, oraşul Craiova se alătură miilor de oraşe din întreaga lume, în campania „Ora Pământului”  –  cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. Acţiunea urmăreşte să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice care afectează planeta şi să genereze o atitudine responsabilă, de diminuare a surselor majore de poluare din atmosferă.

„Ora Pământului” presupune întreruperea, pentru 60 de minut, a utilizării oricărei forme de energie convenţională, sursă importantă de poluare atmosferică. Astfel, între orele 20.30-21.30 ora locală, iluminatul public din oraşe precum New York, Londra, Paris, Taipei şi multe altele va fi parţial întrerupt, principalele clădiri sau pieţe urmând să fie iluminate doar cu lumânări, candele, torţe sau alte surse de lumină oferite de natură. În anul 2010, această mişcare a reunit la nivel mondial în jur de 1 miliard 300 de milioane de oameni, din peste 4600 de oraşe din 128 de ţări.

Marş al elevilor şi studenţilor în centrul oraşului

„La Craiova, manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Craiova, Universitatea din Craiova, Asociaţia studenţilor de la Facultatea de Fizică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Colegiul Naţional „Carol I”, Casa de Cultură a Studenţilor şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj, în parteneriat cu CEZ Oltenia, Luxten, UTI, dar şi alţi agenţi economici din zonă”, se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Craiova. Programul manifestării cuprinde un marş al studenţilor şi elevilor în zona din centrul municipiului, pe traseul Universitate – Primărie – Piaţa „Mihai Viteazul”. Marşul va începe din faţa Universităţii la ora 20.30, iar iluminatul public va fi întrerupt pe acest traseu. Mai multe informaţii despre semnificaţia evenimentului pot fi găsite pe site-ul oficial al campaniei: http://www.earthhour.org/Homepage.aspx.

Jandarmii doljeni, solidari acţiunii

Cu acest prilej, între orele 20.30-21.30, jandarmii doljeni din cadrul IJJ Dolj şi GJMb Craiova au anunţat că se vor alătura campaniei ecologice, prin stingerea luminilor şi oprirea aparatelor electrice din locuinţele proprii, reducându-se astfel consumul de energie şi, implicit, poluarea. De asemenea, la nivelul tuturor unităţilor Jandarmeriei Române se va promova un consum raţional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative şi protejarea mediului înconjurător.