Au dat „peste cap” radarul poliţiştilor cu peste 140 km/h

0
97

Poliţiştii doljeni de la Rutieră au acţionat, la acest sfârşit de săptămână, pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce au la bază viteza excesivă. În cadrul acestor activităţi, doi şoferi craioveni au fost prinşi circulând pe Calea Bucureşti cu 140, respectiv 146 km/h, astfel că au fost amendaţi şi au rămas fără permisele de conducere. În total, 146 de şoferi au fost sancţionaţi pentru viteză excesivă pe drumurile din judeţ.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Craiova au acţionat, la acest sfârşit de săptămână, pe sectoarele de drum cu risc de producere a accidentelor ridicat, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză. Astfel, în cadrul acţiunilor, oamenii legii au constatat 269 de abateri de natură contravenţională de la prevederile legale, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc suma de 30 000 lei. Dintre acestea, 146 de amenzi au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 15 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Între cei rămaşi fără permise de conducere sunt şi doi tineri craioveni prinşi circulând cu viteze demne de cursele de viteză. Astfel, un echipaj de poliţişti ai Biroului Rutier Craiova l-a depistat pe Ionuţ C., de 26 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism Ford pe Calea Bucureşti, din Craiova, cu viteza de 140 km/h, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 50 km/h. De asemenea, poliţiştii l-au depistat şi pe Emanuel B., de 29 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Porsche, tot pe Calea Bucureşti, cu viteza de 146 km/h. „Ambii conducători auto au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 945 lei fiecare, iar ca măsură complementară, poliţiştii le-au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.