Parcarea rezidenţială cu plată ar urma să intre în vigoare, în Craiova, începând cu anul viitor. Atunci, locatarii vor putea să liciteze pentru un loc de parcare pe care, mai apoi, să-l folosească pentru parcarea maşinii, bineînţeles contra-cost. Consilierii municipali au intrebat autorităţile, la ultima şedinţă a CLM, în ce stadiu se află proiectul care ar urma să fie pus în practică în 2020.
Consilierul municipal ALDE, Dumitru Mănescu, a fost cel care, pornind de la proiectul de hotărâre privind execuţia bugetară, a adus în discuţie parcările rezidenţiale cu plată. Alesul local a întrebat autorităţile în ce stadiu se află acum proiectul care este aşteptat să fie implementat în anul 2020. „Mi se pare foarte important de ştiut ce se întâmplă cu sistemul informatic de atribuire şi gestionare a parcărilor de reşedinţă. Dacă acest sistem nu este terminat, s-ar putea ca în 2020 să întârziem foarte mult cu punerea lui în aplicare”, a spus Mănescu.
Locurile de parcare, licitate electronic
În opinia acestuia, sistemul necesar pentru inventarierea locurilor de parcare din faţa blocurilor ar fi trebuit să intre în testare până acum, astfel încât să poată să fie aplicat cu succes încă de la începutul anului viitor. „Este destul de dificil să funcţioneze un sistem în momentul în care toţi craiovenii se vor repezi să intre pe platformă ca să-şi închirieze locul de parcare. S-ar putea să apară multe probleme la acest sistem. Se pare că, dacă nu s-a finalizat până acum, o fie o întârziere în anul 2020”, a mai arătat consilierul Dumitru Mănescu.
Se lucrează încă la sistem
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a informat consilierii că se lucrează încă la softul respectiv, care ar trebui să fie gata până la sfârşitul acestui an, lucru care va permite municipalităţii să înceapă implementarea sistemului de parcare rezidenţială cu plată în primele luni ale lui 2020. „Cei cu softul pentru parcări lucrează intens şi se vor finaliza până la sfârşitul anului”, a precizat Genoiu. Locurile de parcare din perimetrul blocurilor de locuinţe vor fi încărcate pe respectiva platformă electronică, iar unde vor exista mai mulţi locatari interesaţi se va ajunge la licitaţie, care, de asemenea, va fi efectuată electronic.
in spiritul lucrurilor facute scump, greu si prost, asteptam un dezastru complet si incaierare generala pentru atribuirea locurilor de parcare. primaria se pare ca va incasa bani multi vanzand nimic real.
atata vreme cat sistemul de inchiriere ar putea prezenta cetateanului posibilitatile reale de parcare in zona, astfel incat acesta sa poata opta cumva pe care sa-l aleaga, fiind in cunostinta de cauza, ar fi parca ceva. insa cand locataru’ e pus sa liciteze in orb, fara sa cunoasca nimic din dimensiunea a ceea ce cauta, devine limpede ca primaria chicoteste referitor la disputele care inevitabil vor apare. oamenii poate ca concureaza pentru un acelasi anume loc, desi e posibil ca altele apropiate sa nu fie inca cerute, dar necunoscand disponibilitatea reala, vor starui in a-l obtine pe cel care-l considera singurul care poate fi obtinut. iar per total localitate, afacerea devine pe cat de convenabila pentru primarie, pe atat de incorecta pentru cetatean. da’ beculetele aduc incantare, nu …???
Comments are closed.