Atitudine față de blockchain
Reieșind din popularitatea progresivă a tehnologiei blockchain, aceasta, cu siguranță, reprezintă una dintre principalele subiecte la nivel mondial. Această tehnologie poate oferi libertatea financiară și tehnică atât de dorită în zilele noastre, iar acest lucru, inevitabil, reduce semnificativ influența guvernelor. În acest articol îți vom descrie care este totuși atitudinea diferitelor state cu privire la noua tehnologie blockchain care practic a invadat sectorul financiar.
Ce este un blockchain?
Astfel,în unele țări, tehnologia blockchain este adesea discutată la nivel de stat. Și dacă cu câțiva ani în urmă aceste discuții se rezumau la stipularea cadrului legislativ de gestiune, în prezent unele state analizează cu toată seriozitatea opțiunea de a introduce blockchainul în sistemul bancar. Cu atât mai mult, unele țări au mers și mai departe, analizând opțiunea de a implementa blockchainul și în trasnferurile internaționale de fonduri. Deocamdată, societatea mondială nu a ajuns la un numitor final – unele țări continuă să consideră că blockchainul și tranzacțiile în crypto sunt efectuate de către structurile criminale care urmăresc scopuri deloc nobile. Anume din acest motiv atât bitcoinul, cât și blockchainul sunt privite cu scepticism.
Cele menționate mai sus crează o abordare tipică, abordare care încetinește semnificativ implementarea blockchain ului în anumite țări. Această încetinire este cauzată de faptul că unele țări decid să introducă anumite restricții referitor la blockchain. Deși sistemul este benefic pentru structura bancară și privează orice monopol, unele țări deocamdată sunt destul de sceptice la implementarea li devoltarea acestei tehnologiii la nivel de stat. Momentan în lumea sunt câteva țări care au reușit deja să restricționeze blockchain și tranzacțiile crypto. Iată care sunt țările care s-au remarcat cel mai mult în acest context.
Statele Unite ale Americii
Abordarea SUA în cazul aspectelor de țin de crypto este una atât interesantă, cât controversată și stranie. De ce o catalogam anume așa? Dintr-o parte, guvernul susține crypto și tranzacțiile fondurilor digitale. Din altă parte, tot acest organ emite legi care restricționează semnificativ acest domeniu.
Să nu uităm că anume Statelor Unite le revine o mare parte din infrastructura criptografică. Ce avem în vedere? Practic 25% din companiile criptografice din întreaga lumea își desfășoară activitatea în SUA. În acest context, modul în care SUA își dirijează politicile criptografice influențează, de fapt, piața criptografică din întreaga lume.
China
China, de fapt, este cel mai relevant exemplu care demonstrează cum o țară poate restricționa complet domeniul criptomonedelor. Momentan, China a interzis tranzacțiile criptografice și activitățile de minerit de crypto. Motivul oficial al acestor restricții constă în dorința guvernului de a reduce riscul investițional pentru cetățenii țării.
În cazul Chinei, deși restricționarea pieței criptografice, la prima vedere, crează doar dezavantaje, sunt și anumite puncte forte a acestui fenomen. Reieșind din faptul că o mare parte din capacitatea de minerit era localizată în China, miningul, treptat, devinea mai puțin descentralizat. Această restricționare, cel mai curând, va contribui într-un mod pozitiv la descentralizarea activității de minerit. Acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru piața cripto.
Restricțiile din China deja au afectat piața criptografică – o bună parte din criptomonede au reușit să piardă din valoarea sa chiar din primele zile după implementarea restricțiilor. Deși, pe plan investițional, acesta este un efect negativ, să privim și alt punct de vedere. Restricțiile vor contribui la stabilizarea pieței criptografice și a valorii pe care le au criptomonedele. Perioada următoare va arăta whoiswho – criptomonedele care au cu adevărat valoare își vor păstra dinamica, iar cele care era supraestimate, vor cădea semnificativ.
Concluzie
Indiferent de natura efectelor pe care le generează (pozitivă sau negativă), implicarea statelor în piața criptografică reduce semnificativ un mare avantaj al acestora – autonomia și independența de guverne și bănci. Într-un mod ideal, piața crypto ar trebui să se regleze de la sine, acest aspect creând toate premisele necesare pentru investiții atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Mai mult decât atât – piața crypto a demonstrat recent că, chiar și în condiții de incertitudine, poate rezista și se poate regla de la sine. Astfel, investiția în crypto nu va fi niciodată o idee rea, chiar și în condițiile în care guvernele intervin cu anumite modificări. Poți investi chiar în acest moment, utilizând Crypto Genius – platformă de încredere, cu toate opțiunile necesare pentru un trading de succes!