Olteni umiliţi de moldoveni

0
397

SC Bacău – Universitatea Craiova 5-3, la lovituri de departajare, 1-1 după 120 de minute

A marcat: A. Pavel 3 / Măzărache 43.

Lovituri de departajare: Vraciu – gol, Neagu – gol, Adăscăliţei – gol, Drugă –gol, Hurdubei – gol / Vătăjelu – gol, Ivan – apără Miron, Popov – gol, Băluţă – gol.

Bacău, stadion: „Letea”, spectatori: 1.000.

SC Bacău: Miron – Mihălăchioaie, Lozneanu, Ursu, Druga – Dumitriu, Adăscăliței – Pungă (62 Hurdubei), Tuțu (72 Neagu), Pavel (57 Grumezescu) – Vraciu. Antrenor: Cristi Popovici

Universitatea: Straton – Achim, Popov, Bancu (77 Ivan), Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Ferfelea (89 Nuno Rocha) – Măzărache (68 Acka), Hergheligiu, Curelea. Antrenor: Emil Săndoi

Arbitri:Andrei Chivulete – Alexandru Midvichi, Adrian Vornicu.

 

Universitatea Craiova a fost eliminată ruşinos din Cupa României de divizionara secundă SC Bacău

Pentru debutul în Cupa României, programat la Bacău, Săndoi a încercat o inovaţie pentru centrul defensivei, cu Bancu reprofilat stoper, dar care a intrat în insolvenţă din start, moldovenii deschizând scorul rapid. Mijlocaşul Vraciu a avut leac pentru o minge primită în dreapta şi cu care l-a găsit pe Andrei Pavel, liber în mijlocul careului, iar fostul vârf dorit dee Steaua a reuşit un smeci câştigător. Dacă la Ploieşti au avut avantaj din start, alb-albaştrii au pornit meciul de Cupă cu handicap, iar atacul poziţional nu este stăpânit prea bine de trupa lui Săndoi, chiar şi rămasă fără Cârţu. Lovitura i-a descumpănit pe craioveni, teoretic mai valoroşi, care nu şi-au creat nicio ocazie de gol în prima jumătate de oră. Pungă, Drugă, Ţuţu, Ursu şi compania au fost mai activi şi mai motivaţi decât Ferfelea şi ai săi. Terenul a fost denivelat, dar nu mai prost ca la Ploieşti, aşa că jucătorii lui Săndoi n-au avut nicio scuză pentru jocul modest.

Când au venit ocaziile, finalizarea a fost sub orice critică. Herghelegiu n-a putut împinge mingea cu capul în poartă de la 2 metri. Imediat, Curelea putea profita că doi băcăuani s-au dat cap în cap la centru, dar n-a făcut decât să centreze în singurul băcăuan repliat, deşi Mazarache ar fi avut poarta goală la dispoziţie. Atacantul adus de la Câmpulung avea până la urmă să marcheze primul său gol pentru prima echipă a Ştiinţei, unde-şi câştigase locul datorită eficacităţii la „satelit”. În finalul primei părţi, „Maza” a fructificat cu capul centrarea lui Ferfelea, cel care afişase până atunci o indolenţă enervantă, dar care a făcut un efort apreciabil pentru a ajunge lansarea lui Băluţă.

Meciul s-a reluat cu o oarecare presiune a Craiovei şi cu semiocazii semnate Mazarache, Mateiu şi Ferfelea. Acka a fost aruncat pe teren pentru a-l readuce pe Bancu pe o poziţie obişnuită, dar alb-albaştrii nu s-au mai apropiat de poarta adversă, atacanţii Curelea şi Herghelegiu fiind inutili în meciul din Moldova. Dimpotrivă, gazdele au trecut de trei ori ori pe lângă 2-1, la o centrare periculoasă pe 6 metri şi la două şuturi de la distanţă ale nou-intratului Neagu. Curelea putea evita prelungirile dacă lovitura sa de cap nu era blocată la rădăcina barei de Miron.

În extra time, Popov a şutat şi Miron a respins în transversală, iar la cornerul care a urmat Băluţă a trimis pe lângă poartă. Curelea a finalizat execrabil apoi o fază construită frumos de Nuno Rocha. La loteria penalty-urilor, Craiova a avut soarta din Cupa Ligii şi este eliminată ruşinos şi din Cupa României. Eroul din ultimele meciuri, Andrei Ivan, a tras telefonat şi Craiova şi-a luat adio şi de la a doua competiţie în acest sezon.