Concurs de pescuit pe lacul din Parcul „Romanescu”

0
146

În această sâmbătă, pescarii sunt invitați la un concurs de pescuit la spinning pe lacul din Parcul „Nicolae Romanescu”. Se va pescui șalăul, știuca, bibanul și somnul, iar cei mai norocoși pescari vor pleca acasă cu premii în bani.

Aflat la cea de-a III-a ediție, concursul „Bibanul 2014 CUP” se adresează pescarilor care au permis de pescuit recreativ sau sportiv valabil pe anul 2014, cu vârsta minimă de 16 ani. Cei care se vor înscrie în competiție – în limita a 30 de locuri – vor plăti o taxă de 50 de lei pe persoană și își vor aduce cu ei o lansetă de maximum 3 metri lungime.

Potrivit organizatorilor – Asociația de Pescuit Sportiv „Bibanul” și RAADPFL Craiova –, concursul se desfășoară în două manșe, pe durate de timp egale, cu pauză pentru cântărire. Lacul va fi împărțit în două sectoare, iar la jumătatea concursului concurenții vor schimba sectoarele. Cântărirea peștilor se face de două ori, și anume la ora 10.20 – când este sfârșitul primei manșe, și la ora 14.00. Se va premia cantitatea cea mai mare de pește, precum și cea mai mare captură.

5 kilograme de pește pentru acasă

Regulamentul concursului spune că va putea fi folosită doar momeală artificială și vor fi punctați doar patru specii de pește: șalăul, știuca, bibanul și somnul. În timpul concursului, pescarii nu vor putea să schimbe între ei capturile și nici să-și împrumute echipamentele de pescuit. O altă obligație care le revine concurenților este acea de a păstra peștele până la cântărire. Captura va fi ținută într-un juvelnic care trebuie să stea permanent în apă și scoasă la suprafață doar la cântărire. Peștele prins este luat acasă, dar nu mai mult de 5 kilograme de pește pentru fiecare pescar. La sfârșitul competiției vor fi acordate și premii de către organizatori, care vor consta în bani. Pentru premiul I – 300 de lei,  premiul al II-lea – 200 de lei, iar premiul al III-lea – 100 de lei. Cea mai mare captură din concurs va fi răsplătită cu un premiul de 50 de lei și o diplomă.