Colegiul „Nicolae Titulescu”, premiat cu un laborator de 40.000 de euro

1
906

O echipă de profesori de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova a câştigat locul I pe regiunea Sud-Vest Oltenia la concursul naţional de proiecte didactice “Învăţare pentru societatea cunoaşterii”. Premiul constă în dotarea Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” cu un laborator multimedia cu patru tablete multitouch, un video proiector, tablă interactivă, laptop şi un server. Aparatura are o valoare de aproximativ de 40.000 de euro, iar profesorii care au lucrat la proiect sunt Marilena Ionescu (Informatică), Cristina Deaconu (Religie) şi Liliana Sulu (Biologie).

«Concursul naţional de proiecte didactice inter şi transdisicplinare “Învăţare pentru societatea cunoaşterii” a avut loc în perioada 1 ianuarie – 15 martie a.c.  Competiţia s-a derulat între echipe din aceeaşi regiune de dezvoltare şi a fost dedicată cadrelor didactice cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor didactice integrate, inter şi transdisciplinare. Astfel, toţi candidaţii au avut de pregătit o lucrare ştiinţifică sau didactică ce abordează proiecte didactice integrate, inter şi transdisciplinare. Profesorii Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” au realizat lucrarea “Nanotehnologia – ştiinţă sau ficţiune”», a precizat Marilena Ionescu, profesor de Informatică la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova.

Profesorii au primit certificate de excelenţă

Evaluarea lucrărilor depuse în cadrul concursului “Învăţare pentru societatea cunoaşterii” s-a realizat separat, pentru fiecare regiune de dezvoltare a ţării, în final rezultând opt echipe câştigătoare la nivel naţional. Pe lângă premiul pentru dotarea unităţilor de învăţământ, cadrele didactice au primit un certificat de excelenţă care adevereşte calitatea de creatori de conţinut educaţional, urmând ca temele transdisciplinare propuse să fie diseminate în cadrul proiectului.

Concursul a fost organizat în cadrul proiectului POSDRU „Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii” din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU), care se desfăşoară pe o perioada de trei ani (decembrie 2009 – noiembrie 2012), fiind implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu SC SIVECO România SA şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.