Craiovean prins „gonind” cu 108 km/h pe Calea Severinului

0
173

Un şofer craiovean, în vârstă de 26 de ani, a fost prins de poliţiştii de la Rutieră „gonind” cu 108 km/h pe Calea Severinului din municipiu. Oamenii legii l-au amendat şi i-au reţinut permisul pentru următoarele 90 de zile. În total, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti pe drumurile din judeţ, 98 de şoferi au fost amendaţi pentru viteză excesivă şi 15 permise de conducere au fost reţinute.

Efectivele Poliţiei Rutiere Dolj, împreună cu agenţi rutieri din cadrul Poliţiei Filiaşi, în colaborare cu Serviciul Rutier Mehedinţi au organizat, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză. Poliţiştii doljeni au avut în vedere şi prevenirea accidentelor ce au drept cauză depăşirile neregulamentare, dar şi traversările neregulamentare, urmărindu-se, în plus, şi conştientizarea şoferilor şi pasagerilor din autovehicule cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.

„În cadrul acestor activităţi, au fost constatate şi aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 31.500 lei, dintre care 98 pentru viteză neregulamentară, iar alte 10 pentru neportul centurii de siguranţă. De asemenea, 12 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, iar 10 amenzi au fost aplicate conducătorilor unor autovehicule înmatriculate în alte state. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 15 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare, precum şi un set plăcuţe de înmatriculare”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

„Vitezomanul” acţiunii a fost Ionuţ C., de 26 de ani, din Craiova, depistat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce conducea un autoturism Renault, pe Calea Severinului din Craiova, cu 108 km/h, viteză înregistrată de aparatul radar. Conducătorul auto a fost sancţionat conform prevederilor OUG 195/2002 privind regimul circulaţiei pe drumurile publice şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 zile, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Cât despre cea mai mare concentraţie alcoolică a unui şofer, şi la acest capitol recordul îl deţine tot un craiovean, George B., de 30 de ani, depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova aflaţi în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Corneliu Coposu din Craiova, având o concentraţie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii întocmindu-i acte de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul sub influenţa băuturilor alcoolice.