Intabulare gratuită, la Radovan

0
64

Prin Planul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), peste 5.600 de imobile din comuna Radovan, județul Dolj, au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru, vor fi afișate luni, 28 iulie 2025, atât la sediul primăriei comunei Radovan, cât și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Conform legislaţiei în domeniu, persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile calendaristice pentru a depune contestații sau cereri de rectificare. Astfel,  în urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților la nivelul Unității Administrativ – Teritoriale (UAT), la Radovan au fost identificate 5.610 de imobile, cu suprafața totală de 4.100 ha. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și au început în anul 2022. Directorul OCPI (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) Dolj, Alin Victor Dumitrescu, primarul localității Radovan, Ileana Figela Petrescu, și reprezentanții prestatorului lucrărilor, au participat la un eveniment de informare a cetățenilor din comună, desfăşurat miercuri, 23 iulie, privind publicarea documentelor tehnice. „Comuna Radovan face parte din lotul de 31 de comune din județul Dolj care beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară. Mulțumim cetățenilor care au înțeles cum se desfășoară această activitate și au acordat sprijin echipelor din teren. Revenim și pe această cale cu rugămintea către deținătorii imobilelor, ca, în aceste 60 de zile, cât rezultatele lucrărilor se află în publicare, să depună contestații sau cereri de rectificare dacă este cazul, lucru absolut necesar pentru a ne asigura că proprietățile vor fi înregistrate corect în evidențele de cadastru și carte funciară”, a precizat directorul OCPI Dolj.

Program amplu

În prezent, din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj, 20 sunt cadastrate sută la sută. Pentru comunele Drănic, Goicea, Mischii, Brădești, înregistrarea sistematică a proprietăților a fost realizată din fondurile proprii ale ANCPI. Pentru comunele Almăj, Amărăștii de Jos, Bistreț, Calopăr, Cerăt, Cetate, Coțofenii din Dos, Pielești, Dioști, Giurgița, Leu, Maglavit, Moțăței, Poiana Mare, Rast și Teslui lucrările de înregistrare sistematică au început în cadrul Axei prioritare 11 a Programului Operaţional Regional 2014-2020 (POR) și au continuat în cadrul Programului Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027 (PoCIDIF). PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.
ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare, din 660 de UAT-uri din zonele rurale ale României, iar valoarea totală a Proiectului este 312.891.155 de euro.
Proiectul major a fost finanțat, până în decembrie 2023, prin Programul Operațional Regional și a fost etapizat. Faza II a Proiectului este finanțată, în prezent, prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027.
Mai multe informații referitoare la stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, https://www.ancpi.ro/pnccf/stadiu-lucrarilor.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *