Balint: „Apreciez dăruirea jucătorilor, m-au impresionat”

0
49
Gabi Balint

– Aţi spus că vă aşteptaţi la victorie la debut, dar chiar la una la scor?

– Am avut multă încredere de la început, ştiam că va fi un meci frumos.  Sunt mulţumit de modul în care băieţii s-au dăruit. Sigur, am întâlnit echipa de pe ultimul loc, dar asta nu înseamnă că noi nu am jucat foarte bine. Mi-a plăcut devotamentul băieţilor, au fost concentraţi din primul minut. Le-am şi spus că trebuie să tragem tare de la început pentru că dacă înscriem un gol repede adversarul poate să cadă şi atunci putem să jucăm mult mai lejer.

– Un meci cu adevărat important va fi miercuri, la Slatina…

– Aşa este, chiar la pauză le-am cerut să să nu facă prea mult efort în repriza a doua, pentru că avem miercuri. Schimbările le-am făcut tot gândindu-mă la jocul cu Slatina, unul greu. De aceea vom rămâne în cantonament, băieţii nu vor avea liber. Îmi place că toţi cei 24 de jucători au stat împreună, aşa dau dovadă că formează un grup unit. Cel mai important este ca jucătorii să dea totul pe teren, să respecte ceea ce discutăm. Nu  mă supără foarte mult  un rezultat negativ, când ştiu că au făcut totul, mă supără indolenţa, să văd că se ceartă sau când fac altceva decât ceea ce discutăm.

– Am văzut un Dacian Varga determinat, aţi găsit metoda de a-l motiva?

– Cred că după problema pe care a avut-o, a revenit bine, a dat trei pase de gol, a avut şi o mare ocazie. Varga şi Pleşan, fiind jucători cu experienţă, care au jucat în prima divizie, trebuie să-i ajute şi pe cei tineri să crească şi să dea totul pe teren. Nu pot să numesc vreun jucător astăzi care nu s-a ridicat la un nivel bun astăzi. Sincer, unii dintre ei m-au impresionat.

–  Pleşan v-a amintit că trebuie să daţi berea promisă în  caz de succes…

– O să dau chiar două, ţinând cont de scor, dar numai veteranilor, ceilalţi au voie doar una. Pleşan a jucat ca un adevărat căpitan, a condus echipa.

– Victoria a fost categorică, dar nu va conta pentru play-off, poate din această cauză au apărut şi alte rezultate-surpriză în această etapă…

– Am constatat şi eu acest lucru, chiar am văzut că am trecut pe primul loc înainte să jucăm, ţinând cont că Vâlcea a pierdut. Contează cu adevărat doar ierarhia play-off-ului, dar e important să încheiem campionatul pe primul loc pentru moral şi pentru suporteri. După această evoluţie şi acest scor, poate că la următorul meci mai vin 1.000 în plus. Şi asta contează foarte mult. Ne-au încurajat, ne-au aplaudat şi băieţii s-au simţit bine, apreciaţi. Mie nu-mi place să mă joc cu rezultatele, ori să-mi asum anumite riscuri. Pentru că un rezultat negativ cu o echipă precum Motru ar fi coborât moralul jucătorilor. Aşa, acum sunt descătuşaţi, privesc cu mult optimism următorul joc.