Consiliul Județean (CJ) Dolj a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, un acord de parteneriat care face posibilă depunerea, până la sfârșitul acestui an, a unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ un milion de euro. Demersul, care urmează să fie finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, vizează implementarea unor măsuri de protejare a florei și faunei cuprinse în planul de management al ariilor naturale aflate în administrarea CJ.
„Acesta este un acord de parteneriat premergător depunerii unui proiect în valoare de aproape un milion de euro, pe care îl vom înainta până la sfârșitul acestui an, pentru că axa de finanțare a fost recent deschisă. Cum probabil că principiul care se va aplica va fi și de această dată «primul venit, primul servit», am convocat o ședință extraordinară de îndată pentru a adopta hotărârea. Nu ne-am dorit să așteptăm până în luna ianuarie, pentru că nu putem ști câte astfel de solicitări de finanțare vor fi depuse până atunci“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Speciile de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului
Acordul aprobat în ședința de astăzi vizează stabilirea unui parteneriat între CJ Dolj, pe de o parte, și Asociația WWF Programul Dunăre Carpați România și Societatea Ornitologică Română, pe de altă parte, în vederea derulării proiectului „Monitorizarea și menținerea stării de conservare favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului“.
Demersul are ca obiectiv general implementarea, până în anul 2023, a unor măsuri incluse în planul integrat de management al siturilor „Natura 2000“ Coridorul Jiului, Confluența Jiu – Dunăre și Bistreț și al rezervațiilor naturale Locul fosilifer Drănic și Pădurea Zăval.