„Charlie” de la Sezione Ultra, condamnat definitiv pentru ultraj

0
1578

Preşedintele Asociaţiei Suporterilor Olteni şi conducător al facţiunii Sezione Ultra a galeriei „Ştiinţei” Craiova, Irinel Marian Coandă, de 34 de ani, zis „Charlie” este condamnat definitiv la 9 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 9 luni pentru ultraj la un poliţist local. Hotărârea a rămas definitivă miercuri, 20 noiembrie a.c., când Curtea de Apel Craiova i-a respins lui Charlie recursul ca nefondat.

Irinel Marian Coandă

Irinel Marian Coandă zis „Charlie”, de 34 de ani, din Craiova, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Olteni şi conducătorul facţiunii „Sezione Ultra” a galeriei, a fost arestat preventiv pe 16 aprilie a. c., la o zi după ce l-a agresat pe Costinel Antonio Ciceu, agent al Poliţiei Locale Craiova. Incidentul s-a petrecut la finalul meciului de baschet dintre SCM U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, disputat pe 15 aprilie în Sala Polivalentă din Craiova, când, în timpul încăierării iscate pe teren, Charlie a pătruns fără drept pe suprafaţa de joc şi l-a lovit pe agentul care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Un echipaj al IJJ Dolj l-a prins pe Charlie şi l-a dus la Secţia 1 Poliţie Craiova, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În faţa anchetatorilor Irinel Marian Coandă a recunoscut comiterea faptei, pe 24 aprilie a fost trimis în judecată, ier pe 30 aprilie a.c., a fost condamnat la 9 luni de închisoare, Judecătoria Craiova dispunând suspendarea sub supraveghere a pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 9 luni. Instanţa a dispus punerea în libertate a inculpatului, odată cu pronunţarea sentinţei, însă i-a impus o serie de obligaţii, între care să se prezinte, la datele fixate la Serviciul de Probaţiune; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Judecătorii au mai decis ca, pe perioada termenuluid e încercare, respectiv 2 ani şi 9 luni, craioveanul să nu participe şi să nu asiste la nici o competiţie sau joc sportiv.

Coandă a făcut recurs, soluţionat de judecătorii Curţii de Apel Craiova pe 20 noiembrie a.c. Instanţa a respins recursul inculpatului ca nefondat.  „Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la plata a 210 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea nr. 2264 din 20.11.2013 a Curţii de Apel Craiova.