Poetul Ioan Es. Pop vine la „Scriitori la TRADEM”

0
42

Invitatul lunii octombrie la „Scriitori la TRADEM” – proiect cultural iniţiat în anul 2010 şi susţinut de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a municipiului Craiova – este poetul Ioan Es. Pop. Acesta va susţine joi 25 octombrie, de la ora 16.00, conferinţa „Lumi fără ieşire şi unelte de dormit” şi va recita din poezia sa.

Ioan Es. Pop s-a născut la 27 martie 1958, în Vărai, Maramureş. În 1983 a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Baia Mare. Până în 1989 a fost profesor de Limba şi literatura română în localitatea Ieud, judeţul Maramureş. Din 1990 a lucrat în Bucureşti, la publicaţii precum Luceafărul, Cotidianul, Zig-Zag, PRO TV Magazin, Ziarul de Duminică, Descoperă. Actualmente este angajat al Editurii „Paralela 45”.

A publicat, între altele, volumele „Ieudul fără ieşire” (Editura „Cartea Românească”, 1994) – Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România şi din Republica Moldova; „Pantelimon 113 bis” (Editura „Cartea Românească”, 1999) – Premiul Academiei Române, Premiul USR, Premiul pentru Poezie al Oraşului Bucureşti; „Petrecere de pietoni” (Editura „Paralela 45”, 2003) – Premiul USR şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România; „Unelte de dormit” (Editura „Cartea Românească”, 2011) – Premiul „Cartea de Poezie a Anului 2011”, oferit de Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă din Bucureşti, Premiul Radio România Cultural pentru poezie, Premiul „Primăvara Poeţilor” oferit de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova.