Cu Lincar şi Codoban, eşecul e asigurat / Fără antrenor, Reşiţa a defilat pe „Ion Oblemenco”

0
216

CS Universitatea – CSM Reşiţa 1-3

Au marcat: I. Stancu 70 / Szabo 40, Ad. Stoica 41, M. Staicu 47.

CS Universitatea: Brac 3 – Cârjă 5, Pătraşcu 4, Ljubinkovic 3, I. Stancu 6 – Fl. Pârvu 4 (54 Ad. Ionescu) 4 – Gado 4 (88 Sin), Dragalina 4, Ganea 4 (46 Dragu) 4, Opriţa 4 – Dragicevic 4. Antrenor: Erik Lincar.

CSM Reşiţa: Pascal 4 – Tomozei 5 (72 Oară) 5, Apostol 6, Plecanciuc 6, Vătăjelu 7 – O. Vasile 7, Danci 6, Neagoe 6 (87 Enciu), Szabo 6 – M. Staicu 6 (66 Vaştag) 5, Ad. Stoica 6. Antrenor: Valentin Boşca.

Arbitri: Marius Bocăneală (Galaţi) 7 – Ionuţ Bobe (Videle) 7, Alexandru Midvichi (Bucureşti) 7. Observatori: Mircea Daraban (Sibiu), Victor Cruceană (Bucureşti).

CS Universitatea a fost surclasată de un adversar care nu a trecut pe foaie nici un tehnician, fiind refuzată de 3 antrenori în două zile

O diagramă a asistenţei de pe „Ion Oblemenco” la meciurile CS U Craiova reflectă parcursul şi jocul echipei. 10.000 la egalul cu Bistriţa, 2.000 la eşecul cu Reşiţa, vreo 500 la finalul acestuia. Şi spectatorii au fost generoşi, ţinând cont de ce li s-a prezentat. Trupa lui Lincar concurează într-un top al celor mai slabe echipe găzduite de legendarul „Ion Oblemenco” şi nu neapărat rezultatele sunt reperul. Sâmbătă seara, figuranţii aduşi de Ioan Codoban au mai oferit o altă reprezentaţie jenantă, asistaţi de un antrenor refugiat sub copertina băncii de rezerve, fără replică la umilinţa echipei sale. Nu mai puţin de 3 tehnicieni au refuzat în săptămâna disputei să preia locul lui Pelici, aşa că oaspeţii au lăsat spaţiu liber pe foaia de joc în spaţiul antrenorului principal, declarând că este în concediu medical!  Pe de altă parte, nici Craiova n-ar avea antrenor de la începutul proiectului, conform unor remarci din tribună. Meciul s-a decis între minutele 40 şi 47, când oaspeţii au marcat de 3 ori, dar mai deranjant pentru fani a fost jocul etalat, unul total haotic. Portarul Brac a căzut în fund la primul gol, căpitanul Ljubinkovic a oferit un assist la al doilea, iar a treia reuşită a încununat un lanţ de gafe în defensivă.

Lincar: „E greu să joci la Craiova dacă nu eşti fotbalist”

Singurul jucător autohton strecurat cu greu în lotul creat de Codoban, Ionuţ Stancu, a urcat şi a pus toată frustarea într-un şut de la 25 de metri, încercând să spele ruşinea unei echipe care nu reprezintă cu demnitate fotbalul craiovean. Practic, în afara golului marcat din afara careului şi a unor faze fixe, allb-albaştrii nu şi-au creat nici o ocazie clară de gol. Impresarul Ioan Codoban şi-a asumat răspunderea pentru proiectul creionat în vară, dar acum n-a ieşit să-şi apere „opera”. În schimb, Lincar a aruncat vina pe elevii săi: „Sunt dezamăgit de jucători, le-am zis de la început că li se oferă o şansă mare să joace aici la Craiova. Din păcate, mulţi dintre ei nu au înţeles. Urmează să avem nişte discuţii, să luăm nişte decizii. Pentru mulţi e cam greu să joace pe acest stadion, aici trebuie să fii fotbalist de liga întâi sau de nivel internaţional. Atmosfera, stadionul, istoria Craiovei apasă pe umerii lor. În cariera mea de antrenor este cel mai ruşinos eşec, vom lua măsurile care se vor impun”, a declarat Lincar. Singurul craiovean care a fost sâmbătă pe teren, Ionuţ Stancu, a îngăimat la final: „Este un rezultat pe care echipa adversă l-a meritat. Nu mai contează că am dat un gol frumos”. După meci a fost vremea şedinţelor şi a analizelor, însă noua săptămână ar putea aduce schimbări la nivelul celor care răspund concret de echipă şi rezultate. Codoban ar putea fi primul îndepărtat, iar pentru postul lui Erik Lincar ar fi vizaţi Emil Săndoi şi Ovidiu Stângă.