O Academie şi speranţe

0
439

Într-un oraş şi o regiune care, ani de zile, au trăit şi vor să meargă în continuare pentru sport, a apărut un proiect de anvergură, cel puţin la început, prin care un club imens de fotbal şi-a asociat numele cu dezvoltarea fenomenului sportiv în zonă. Este vorba de inaugurarea, oficiată ieri, la sediul Colegiului Tehnic Energetic din Craiova, a „Milan Academy Scuola Calcio” (Academia de fotbal „A.C. Milan”). Proiectul pare ambiţios, iar ca partener, printre alţii, este şi instituţia-gazdă. Deocamdată, fiind la început, nu se pot spune foarte multe, rămânând să vedem cum sunt transpuse în practică promisiunile.

milanIeri, la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova a avut loc inaugurarea Academiei de fotbal „A.C. Milan”. Se vorbeşte despre un proiect amplu, cu promisiuni din toate părţile, dar care, fiind în stadiul incipient, nu oferă foarte multe date concrete. „Este un proiect imens, lucrez la el de mai mulţi ani, dar de abia acum am putut să-l punem în practică. Din cauza lipsei infrastructurii, am pierdut trei ani, dar niciodată nu este prea târziu. Am găsit înţelegere la Primăria comunei Mischii, aici le mulţumesc atât primarului Gheorghe Popa, cât şi Consiliului Local, pentru sprijinul acordat. Am lucrat şapte ani la A.C. Milan şi am văzut ceea ce înseamnă munca acolo. Mi-am luat şi licenţa la Coverciano, chiar am antrenat la Milan, şi am văzut ceea ce înseamnă spiritul acestui club imens. Şcoala o vom deschide la Mischii, unde ni s-au pus la dispoziţie terenurile de sport, unele dintre cele mai bune, iar astăzi (n.r. – ieri) vom semna parteneriatul cu Colegiul Tehnic Energetic (CTE) din Craiova, care ne va pune la dispoziţie baza lor de antrenament”, a precizat  Jean Viorel Nicola, preşedintele Academiei.

La rândul său, directorul CTE, prof.  Ionuţ Bistriceanu, a declarat: „Suntem onoraţi pentru acest parteneriat. Noi avem o clasă cu profil sportiv, la liceu, dar sperăm, acum, să putem înfiinţa şi una de clasa a V-a. Copiii care vor veni la noi pot primi şi pregătire sportivă şi teoretică”. La rândul său, prof. Alin Vancea, inspector de sport în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, prezent la întâlnire, a menţionat: „Sunt bucuros că asist la această deschidere a Academiei, iar numele obligă. Este foarte bine că există şi o latură educaţională, aceşti copii fiind monitorizaţi permanent, lucruri care sunt încurajate de ISJ Dolj”.

Promisiuni…

Declaraţii protocolare, dar au venit şi întrebările. Astfel, s-a solicitat contribuţia materială a lui A.C. Milan. Cel mai bun răspuns, dacă poate fi vorba de aşa ceva, a venit din partea  Laurei Ştefănescu, vicepreşedinte al Academiei: „Numele este foarte mare şi mergem pe specificul acestui club, care vrea să le dea copiilor posibilitatea de a creşte frumos prin sport. Este o filozofie de viaţă pentru noi”. Şi totuşi, cum va fi acest club? A încercat să răspundă tot Jean Nicola: „Vom face înscrieri pentru grupele 2004 – 2007, pe 26 august, iar pe 27 august pentru anii 2008 – 2012. Încerc să aduc mai mulţi antrenori, va fi ceva complet, iar cu cei mici voi lucra personal. Vrem să le oferim plăcerea de a face sport”. Sigur, nu au lipsit promisiunile, oferite tot de preşedinte: «Vom fi monitorizaţi de reprezentanţi ai lui A.C. Milan. Încercăm să-i ducem pe copii şi pe „SAN SIRO”, să fie copii de mingi, iar această experienţă îi va marca, sunt convins».