Poveştile noastre, povestea Craiovei cu scriitorul Florin Logreşteanu

0
453

afisSă descoperim Craiova prin prisma amintirilor frumoase pe care oamenii le-au depozitat pentru totodeauna în colţul memoriei. Acesta este un proiect interesant pe care Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova l-a lansat de ceva vreme şi care, cu fiecare ediţie a sa, îşi arată roadele, aşezând câte o filă într-un uriaş album al oraşului pe care oamenii de cultură se străduiesc să-l reconstituie şi să-l păstreze. 

O nouă întâlnire provocatoare cu poveştile Craiovei de altădată ne propune Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Instituţia de cultură organizează, mâine, de la ora 19.00, o altă ediţie a proiectului „Poveştile noastre, povestea Craiovei”, care se bucură deja de receptivitate în rândul publicului. Invitatul acestei întâlniri este scriitorul şi profesorul Florin Logreşteanu  (alis Radu Scorojitu), care va depăna poveşti despre Craiova de altădată, aşa cum a văzut-o cu ochi de copil, de adolescent, de tânăr şi apoi de matur. Sciitorul craiovean este pregătit să dezvăluie întâmplări – mai mult sau mai puţin personale – dar în care se vor oglindi imaginea de altădată sau mai recentă a oraşului şi schimbările prin care acesta a trecut.

O întâlnire cu repere ale urbei din alte vremuri

Organizatorii anunţă de pe acum o întâlnire specială. Profesorul Florin Logreşteanu va oferi publicului o expunere care va cuprinde referiri la personaje şi repere ale urbei din alte vremuri. Întâlnirea va fi una colocvială, scriitorul craiovean răspunzând apoi întrebărilor care i se vor pune din rândul publicului şi va dialoga cu cei interesaţi. Moderatorul acestei ediţii a proiectului „Poveştile noastre, povestea Craiovei” va fi Cornel Mihai Ungureanu. Toţi cei care îşi doresc să petreacă o seară în compania amintirilor legate de Craiova şi personalităţile sale sunt aşteptaţi, aşadar, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, intrarea fiind liberă.

Florin Logreşteanu este profesor la Colegiul „Elena Cuza”

Florin Logreşteanu, alias Radu Scorojitu, este scriitor şi profesor de literatura română şi universală la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Născut la 14 mai 1948, la Sibiu, a absolvit Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Bănie şi Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii craiovene (1972). În 1984 a obţinut titlul de doctor în filologie la Centrul de Cercetări Etnologice şi Dialectologice din Bucureşti cu teza „Terminologia medicală populară. Polisemantism si expresivitate”. A debutat literar în 1974, în revista Luceafărul, iar în volum în 1977 cu o culegere de nuvele, „Răspântia păsărilor” (Editura Albatros). A publicat de atunci mai multe romane: „Trepte” (1989), „Inseparabili” (1995), „Labirinturi” (2003), „Casa cu iederă” (2010), „Puzzle” (2013). Este, din 1999, membru al Uniunii Scriitorilor din România.