Tocmai Dănciulescu i-a răpit lui Bondrea bucuria unei remize de aur – Discipolul şi-a „ucis” maestrul

0
251

Deşi a jucat de la egal la egal cu titrata sa oponentă, în bune momente dovedindu-se chiar peste aceasta, Severinul, la primul meci din istorie în Liga I, s-a înclinat până la urmă în faţa lui Dinamo, plătind tribut cu vârf şi îndesat lipsei de experienţă.

Ionel Dănciulescu
Ionel Dănciulescu

Venită la Severin cu un excelent capital de încredere, după ce în ultimele două meciuri oficiale îşi adjudecase Cupa şi Supercupa României, Dinamo a crezut că e suficient doar să fie prezentă pe „Municipal” ca să plece cu tolba plină. N-a fost însă deloc aşa. Excelent aşezată în teren de Marian Bondrea, tehnician cu vechi ştate de serviciu în Liga I, nou promovata şi-a arătat prima colţii, dar Olah (15) a reluat imprecis cu capul, singur-singurel din poziţie centrală. A răspuns instantaneu Axente (16), numai că fostul vârf al Timişoarei, scăpat singur în flancul stâng, n-a găsit decât plasa laterală. Moutinho (29) a irosit cea mai mare oportunitate a reprizei întâi. Naumovski era bătut, însă mingea a trecut nu departe de stâlpul din stânga. Pulhac (33) a trecut şi el pe lângă un gol spectaculos, după care a venit pauza.

„Ştiinţa” de la Severin – având în vedere proximitatea de Craiova, tricourile şi unii fotbalişti, n-a părut impresionată de CV-urile dinamoviştilor nici la reluare, încercând să-i muşte pe „câini” pe contraatac. Când au simţit că frige din ce în ce mai tare şi n-ar trebui să le mai permită prea multe oltenilor, roş-albii au punctat prin Axente (0-1, 51), reluare de la limita careului mic. Reacţia Severinului? Una de mare echipă. Moutinho la ridiculizat în flancul drept pe atât de lăudatul Issa Ba, a centrat perfect şi, cu o lovitură de cap pe contre-pied, Vancea (53) a  egalat (1-1). Purtaţi pe val de această reuşită, amfitrionii au irosit ulterior încă trei şanse, care de care mai mare, prin Moutinho (54 – foarfecă ratată), acelaşi Vancea (62 – peste poartă) şi Buleică (74 – minge suflată în ultimul moment de Rus). Între timp Bonetti dăduse „refresh” în ofensivă, prin scoaterea lui Alexe şi Axente şi introducerea cuplului Curtean – Dănciulescu (63). Inspiraţie maximă, cei doi contribuind decisiv la reuşita victoriei. Curtean a înălţat mingea peste apărarea severineană, iar Dănciulescu, jucător promovat de Marian Bondrea pe vremea defunctei Electroputere, profitând şi de o gafă de curtea şcolii a lui Dandea, a punctat pentru 1-2 (80). Trei puncte mari pentru rivala de moarte a tuturor oltenilor, puncte nemaipuse ulterior în pericol.

Echipe:

CS Turnu Severin: Şteţca – Mitici, Bălău, Dandea, Bălace – Buleică (Neacşa 67), Pătraşcu (Ologu 46), Olah, Zaharia – Moutinho, Vancea (Neagu 76).

Dinamo: Naumovski – L. Rus, D. Grigore, Luchin, Pulhac – Boubacar, C. Munteanu, Issa Ba – Axente (Dănciulescu 63), Ţucudean (Nica 89), Alexe (Curtean 63).