Structurile implicate în exerciţiul de simulare privind apărarea împotriva inundaţiilor în Bazinul Hidrografic Jiu, din Gorj şi Dolj, au primit laude din partea reprezentantului Ministerului Mediului şi Pădurilor, care a declarat ieri, în cadrul unei întâlniri de lucru desfăşurată la Prefectura Dolj, că instituţiile au conlucrat “excelent”, iar “fluxul informaţional a mers perfect”. “Am constatat că situaţia este mult mai bună în teritoriu decât ne aşteptam, conlucrarea între instituţiile implicate este excelentă şi fluxul informaţional a mers perfect. Informaţiile, deşi fictive, au circulat cât se poate de bine în Gorj, la Sadu, unde a început exerciţiul, şi sunt sigur că şi la Dolj va merge la fel”, a afirmat Valeriu Roşioară, reprezentantul Ministerului Mediului. Asta cu atât mai mult cu cât judeţul nostru s-a confruntat cu inundaţii reale în urmă cu cinci ani. “Administraţia Bazinală de Apă Jiu a luat toate măsurile necesare în ceea ce priveşte exerciţiul de simulare. Noi avem experienţă pe fenomene reale, pentru că în urmă cu 5-6 ani ne-am confruntat în Dolj cu asemenea inundaţii. Odată cu acest exerciţiu descoperim eventualele deficienţe, putem trage nişte concluzii şi astfel remediem problemele, cum de altfel deja o facem, prin lucrări de reparaţii în unele zone. În ceea ce priveşte colaborarea cu celelalte instituţii implicate, aceasta a fost una foarte bună”, a declarat Marin Tălău, directorul tehnic al ABA Jiu.
“Acesta este, pentru noi, un exerciţiu de reîmprospătare a memoriei, având în vedere că ne-am lovit de situaţii reale”, a adăugat şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, pe mandatul căruia, în anul 2006, au avut loc inundaţiile de la Rast.
Exerciţiul de simulare privind apărarea împotriva inundaţiilor şi a accidentelor la construcţiile hidrotehnice se încheie mâine.