OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare a trecut, marţi, prin Camera Deputaţilor cu votul a 168 de deputaţi, cu unul peste minimul necesar pentru trecerea unei legi organice. În realitate, Puterea a avut în sala de plen maximum 163 de parlamentari, fapt ce a dat naştere suspiciunii de fraudare a votului şi disputelor de rigoare. Contrariaţi de rezultatul votului, membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD), filiala Dolj spun că ne aflăm în faţa unui precedent creat de episodul „Legea pensiilor”, atunci când preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a scos mai multe voturi decât numărul parlamentarilor din plen.
„Ne dăm seama că ceea ce s-a întâmplat cu numărătoarea Robertei Anastase în urmă cu câteva luni s-a întâmplat şi de această dată. Nu este nimic altceva decât metoda puterii de a trece legi prin Parlament în mod abuziv. Noi suntem mai mult decât contrariaţi de aceste modalităţi de acţiune, suntem dezgustaţi pentru că vorbim despre oameni pe care noi, prin votul nostru, i-am trimis în Parlament să ne reprezinte şi oameni pe care noi, poporul român îi plătim. Ne gândim să sesizăm organele abilitate, în acest caz. Parchetul ar fi trebuit deja să se autosesizeze, fiind vorba de fraudă la nivel înalt”, a declarat col.(r) Ioan Mişu- Naon, preşedintele SCMD Dolj.
Sindicaliştii au avut accesul interzis în sala de dezbatere
Sindicaliştii sunt revoltaţi de modul în care ordonanta privind recalcularea pensiilor a trecut prin camera decizională, dar şi de faptul că mai multor membri ai SCMD le-a fost interzis accesul în sala de dezbatere pe motiv că locurile s-au ocupat. Aceştia spun că situaţia a fost creată de reprezentanţii puterii tocmai pentru ca ei să nu fie martorii votului dublu practicat de mai mulţi deputaţi. „Aceasta este maniera parlamentarilor puterii de a trata cetăţenii acestei ţări. Lucrările Parlamentului sunt publice iar pensionarii militari aveau dreptul să ia parte la dezbatere. În prima zi nu au fost lăsaţi să intre, iar în a doua zi li s-a spus că nu mai sunt locuri. Locurile au fost ocupate de membri ai unor asociaţii profesionale formate de militari rezerviştii cu diverse specializări care au avut de câştigat de pe urma recalculării şi care acum fac jocul puterii”, a mai spus col(r) Ioan Mişu-Naon.
În ceea ce priveşte acuzele aduse SCMD din ultima perioadă, acelea că formaţiunea s-a „politizat” prin propunerea unui acord de colaborare înaintată Uniunii Social Liberale, preşedintele SCMD Dolj a dezminţit teoria potrivit căreia sindicatul „a dat mâna” cu o grupare politică, precizând că nu s-a semnat nici un acord până în acest moment şi că „dacă a apăra drepturile membrilor noştri înseamnă a face politică înseamnă că sindicatul face politică”.