Simulare de accident cu două “victime” pe străzile Craiovei

0
361

Studenţii medicinişti din Craiova în parteneriat cu Poliţia Rutieră, au simulat ieri, pe Calea Bucureşti, un accident de circulaţie, în cadrul campaniei de prevenire şi educaţie rutieră “Road Safety”, care de desfăşoară pe tot parcursul lunii mai în mai multe oraşe mari din ţară.

Doi tineri ucişi pe trecerea de pietoni, pentru care echipajul de medici sosit la faţa locului a făcut tot posibilul pentru a-i salva. Echipaje de poliţie şi oameni care privesc îngroziţi de pe margine şi-i aruncă vorbe grele şoferului care a produs accidentul. Acesta este scenariul simulării de accident al cărei scop principal a fost acela de a-i face participanţii la trafic să conştientizeze cât de important este să respecte normele de circulaţie rutieră. „Road Safety este un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe oraşe din ţară, Craiova, Bucureşti, Sibiu şi Timişoara. Ne propunem să atragem atenţia asupra neregulilor care se petrec în trafic atât din partea conducătorilor auto cât şi a pietonilor, nereguli soldate de cele mai multe ori cu accidente de circulaţie. Acţiunea constă în simularea unui accident cu victime prin care ne dorim sensibilizarea cetăţenilor, în urma ultimelor eveniment neplăcute care s-au petrecut în Craiova”, a spus Bogdan Buzescu, coordonatorul proiectului Road Safety.

Craiovenii s-au speriat

Acţiunea şi-a atins scopul, accidentul părând unul real, astfel că reacţiile oamenilor, revoltaţi de-a dreptul, nu au întârziat să apară, cu toţii judecându-l pe şoferul vinovat. Mulţi dintre trecători s-au speriat, reproşându-le organizatorilor că au exagerat în condiţiile în care în ultima vreme mai mulţi pietoni şi-au pierdut viaţa în accidente similare.

„Poliţia Rutieră în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Craiova, au organizat o campanie preventivă pe străzile din Craiova, care are drept scop sensibilizare participanţilor la trafic, fie conducători auto, fie pietoni, cu privire la importanţa respectării normelor rutiere privind circulaţia pe drumurile publice, tocmai pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere nedorite. Astăzi s-a simulat un accident rutier pe fondul neacordării de prioritate de către conducătorul auto pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea străzii, pentru că, din nefericire, ne confruntăm din ce în ce mai mult cu astfel de situaţii în realitate şi se încearcă pe această cauză conştientizarea participanţilor la trafic în vederea adoptării unui comportament preventiv şi responsabil în trafic”, a adăugat Alin Apostol, inspector principal Poliţia Rutieră.