„Canibalul” Suarez a lovit din nou

0
136

Uruguayanul şi-a cerut scuze, dar a fost amendat de Liverpool 

Liverpool şi Chelsea au remizat, scor 2-2, duminică, într-un meci din cadrul etapei a 34-a din Premier League, punctul „cormoranilor” fiind adus de uruguyanul Luis Suarez, tocmai în minutul al şaptelea de prelungiri.

Sud-americanul a ieşit însă la rampă şi în mod negativ, el muşcându-l pe fundaşul sârb al londonezilor, Branislav Ivanovici. Adică exact cum procedase şi în 2010, pe vremea când îmbrăca tricolul lui Ajax, el fiind suspendat atunci şapte meciuri pentru că l-a muşcat pe mijlocaşul formaţiei PSV Eindhoven, Otman Bakkal.

Incidentul de duminică s-a petrecut la mijlocul reprizei secunde, când, la un duel în suprafaţa de pedeapsă, Suarez şi-a înfipt dinţii în braţul lui Ivanovici. Arbitrul Kevin Friend nu a văzut gestul şi nu l-a sancţionat pe Suarez în ciuda încercării lui Ivanovici de a-i arăta urmele muşcăturii.

Sunt trist de ceea ce s-a petrecut în această după-amiază. Cer scuze lui Ivanovici şi lumii fotbalistice pentru comportamentul meu de neiertat. Sunt dezolat!”, a declarat imediat după meci cel mai bun marcator din Premier League, care a înscris, duminică, pentru a 23-a oară.

În urma acestui neplăcut eveniment, clubul Liverpool a decis să-l amendeze pe Suarez, adăugând însă că viitorul uruguayanului pe “Anfield” nu este în pericol, numai că acesta trebuie să lucreze la disciplină. Federaţie Engleză de Fotbal urmează să ia o hotărâre zilele viitoare.

Suarez a mai fost în mijlocul unui incident major de când a venit în Anglia, fiind suspendat opt meciuri pentru injurii rasiste la adresa francezului Patrice Evra, de la Manchester United, în octombrie 2011.