Studenţii craioveni, pe locul al II-lea la „Hexagonul Facultăţilor de Drept”

1
91

Şase echipe de studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Craiova s-au calificat pe locul al II-lea la Concursul Naţional „Hexagonul Facultăţilor de Drept”, desfăşurat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în perioada 14-17 aprilie a.c. Cu o tradiţie de 41 de ani în mediul universitar, competiţia se derulează între studenţii din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu şi Craiova. În funcţie de opţiunile făcute, candidaţii au susţinut probe scrise de specialitate, dar şi probe sportive – baschet, fotbal şi şah –, pentru fiecare fiind acordate punctaje care le-au adus premii diferite studenţilor.

„Concursul se organizează anual, de fiecare dată în altă locaţie. La început au fost trei facultăţi, însă după revoluţie numărul lor a crescut la şase. Sunt cele mai importante facultăţi de Drept din România, în acest moment. La această ediţie, studenţii din Craiova au obţinut locul I la proba ştiinţifică de Drept Civil, locul al II-lea la proba de Drept Penal, primul loc la fotbal, locul al II-lea la baschet şi ultimul loc la şah, pentru că Iaşiul, Clujul şi Timişoara au avut trei maiştri ai acestui sport. Această ultimă clasare a determinat, din păcate, ratarea locul I în clasamentul general. Calificarea a aparţinut de această dată Facultăţii din Cluj. Craiova a obţinut locul al II-lea, locul al III-lea a revenit Bucureştiului, pe locul al IV-lea a fost Iaşiul, al V-lea Sibiul şi al VI-lea Timişoara”, a precizat prof. univ.dr. Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova.

Studenţii câştigători au fost recompensaţi de organizatori. Editura „Universul Juridic” a oferit cărţi şi fiecare echipă a primit câte o cupă pentru fiecare loc ocupat. De asemenea, au fost decernate diplome tuturor participanţilor. Cursanţii craioveni vor avea parte însă şi de o recompensă din partea conducerii facultăţii. „Sper să reuşim la nivelul facultăţii, pentru cei care au obţinut locuri bune, să  dăm şi noi câte un premiu”, a mai precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.