A mai rămas mai puţin de cinci zile până la Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a 9-a oară consecutiv, WWF-România încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, pe 25 martie, la ora locală 20.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doreşte mai multă determinare şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.
România a demonstrat în fiecare an că cetăţenii ei sunt interesaţi de mediu din ce în ce mai mult şi că sunt dispuşi să se implice în activităţi durabile, că sunt dispuşi să acţioneze şi la nivel individual sau în cercuri apropiate pentru a da un exemplu şi altora că schimbarea comportamentului faţă de natură este posibilă şi la îndemâna oricui.
De-a lungul celor şapte ediţii de până acum, peste 40 de oraşe au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic şi găzduiesc evenimente tematice. Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul nopţii, în fiecare seară.
In Craiova, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC) Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – centrul local Craiova şi Asociaţia Junior Chamber International Craiova (JCI Craiova) propune publicului în data de 25 martie 2017 o serie de evenimente dedicate Earth Hour si anume:
- 20.00 – 20.30 – Concert Generatia Folk;
- 20.30 – 20.45 – Marş stradal Universitate – Piaţa Mihai Viteazul;
- 20.45 – 21.00 – Panda Challenge Craiova;
- 21.00 – 21.15 – Miniconcert sustinut de catre elevi.
- 21.15 – 21.30 – Animatie stradala cu flacari;
- 20.30 – 21.30 – Observaţii astronomice oferite de centrul ASTROED – Universitatea din Craiova.
Cu sprijinul autoritatilor locale iluminatul public va fi stins in arealul Universitate – Primaria Municipiului Craiova – Centrul Vechi – Piata Mihai Viteazul in intervalul orar 20.30 – 21.30.
Partenerii evenimentului sunt:
Primaria Municipiului Craiova, Departamentul de Fizica – Universitatea din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport DOLJ, Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman, Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, Regia Autonoma de Transport Craiova, RAADPFL, Muzeul Olteniei, Centrul Multifunctional, Sala Polivalenta, Centrul ASTROED, Crucea Rosie – filiala Dolj, Generatia Folk.