Astăzi, începând cu ora 9.00, în cadrul proiectului mRIDGE, în calitate de parteneri, Universitatea din Craiova împreună cu Școala „Sf. Mina” organizează mai multe experimente ştiinţifice. Evenimentul se va desfăşura la sala C444, în clădirea centrală a Universităţii din Craiova. mRIDGE este un proiect Erasmus+, coordonat de Universitatea din Plovdiv „Paisii Hilendarski”.
Scopul proiectului este de a identifica şi împărtăşi celorlalţi unele modalităţi de utilizare a tehnologiei pentru îmbunătăţirea politicilor privind reforma de incluziune a grupurilor dezavantajate din educaţie.
La acţiune vor lua parte câţiva copii de la Școala „Sf. Mina”, însoţiţi de profesorii lor, precum şi studenţi voluntari şi cadre didactice de la Departamentul de Fizică, din cadrul Facultăţii de Știinţe. În cadrul acestei activităţi, copiii de la Şcoala „Sf. Mina” vor prezenta un mic spectacol, iar cadrele didactice de la Departamentul de Fizică le vor arăta acestora experimente inedite, oferind acestor copii, cu care soarta nu a fost darnică, o incursiune în lumea fascinantă a Știinţei. Experimentele au ca scop schimbarea percepţiei acestor copii asupra experimentului, prin intermediului unui mod simplu, vesel şi interactiv de prezentare. De asemenea, vor fi puse la dispozitia profesorilor şi copiilor o serie de filmuleţe cu experimente care pot fi accesate de aceştia, prin intermediul tabletelor, la orele de curs.
Nu în ultimul rând, copiii de la Școala „Sf. Mina” le vor arăta studenţilor voluntari mărţişoarele pe care, prin propriile forţe, le-au realizat. „Studenţii voluntari vor realiza împreună cu aceşti copii felicitări şi vor organiza o tombolă a mărţişorului în cadrul căreia vor fi vândute aceste mărţişoare şi felicitări. Scopul tombolei nu este comercial, ci de a demonstra că suntem solidari cu persoanele defavorizate, că apreciem şi că ne pasă de efortul şi viaţa lor. Banii obţinuţi vor fi donaţi şcolii de unde provin aceşti copii, pentru a demonstra că lucrurile mici pot aduce bucurie în viaţa tuturor copiilor, fără discriminare”, a subliniat conf. univ. dr. Gabriela Eugenia IACOBESCU