Întâlnire de lucru pe proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj”

0
89

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a condus, ieri, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Oltenia”, o întâlnire de lucru pentru analiza stadiului de implementare a proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj”. Cu acest prilej, Ion Prioteasa a recomandat reprezentanţilor comunităţilor locale, care beneficiază de proiectul european în valoare de 185 de milioane de euro, să prevadă în bugetul pe care îl vor avea la dispoziţie în 2013 sumele necesare asigurării cofinanţării proiectului.

La întâlnire, organizată în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, au participat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, primarii localităţilor Filiaşi, Segarcea, Călăraşi, Bechet şi reprezentanţi ai primăriilor Calafat, Băileşti, Dăbuleni şi Poiana Mare, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului, Ştefan Niculescu, precum şi reprezentanţi ai Companiei de Apă „Oltenia”.

«A fost o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai primăriilor, ai Companiei de Apă „Oltenia” şi Unităţii de Implementare a Proiectului, ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, ai consultantului pentru o analiză a stadiului implementării masterplanului de apă şi canalizare, în valoare de 185 de milioane de euro. Totodată, am dorit să punem la punct câteva dintre aspectele care necesită rezolvare în săptămânile viitoare. Implementarea acestui proiect este destul de avansată pentru că avem şi nişte termene de executare, pe care trebuie să le respectăm. De altfel, Uniunea Europeană este foarte atentă, în special la proiectele de valoare mare, aşa cum este şi masterplanul nostru pe apă, ca aceste termene, prevăzute în proiect, să nu fie depăşite şi să fie respectate. La fel de prudenţi suntem şi noi atunci când ne referim la fondurile europene şi implementarea unor astfel de proiecte, aşa că le-am transmis primarilor sau viceprimarilor prezenţi la întâlnire să fie foarte atenţi şi să prevadă în propriile bugete partea de cofinanţare care le revine prin proiect pentru a putea fi puşi la punct cu tot, mai ales că suntem în perioada adoptării bugetelor”, a declarat Ion Prioteasa.