Rolul parteneriatelor între instituţiile comunităţii, la Şcoala Gimnazială “Sf. Gheorghe” din Craiova

0
462

În data de 18 octombrie 2024, între orele 13:00-14:00, la sediul Școlii Gimnaziale „Sf. Gheorghe” Craiova, situat pe str. Lămâiței, nr.4, s-a desfășurat activitatea prin care s-a evidențiat  impactul parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe” Craiova și Compania MAGNOR asupra calității educației oferite de unitatea de învățământ.

Misiunea învățământului românesc este aceea de a asigura condițiile și cadrul necesar pentru atingerea potențialului de dezvoltare a fiecărui beneficiar primar al educației din punct de vedere cognitiv, socio – emoțional, profesional, civic, astfel încât ulterior acesta să poată participa activ și creativ la dezvoltarea societății. “Suntem bucuroși și recunoscători pentru faptul că, odată cu deschiderea unui nou punct de lucru la Electroputere Mall, compania MAGNOR a ales să sprijine procesul instructiv-educativ desfășurat la Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe” Craiova, oferind unității de învățământ şase table interactive, dar și cadouri elevilor care au obținut rezultate foarte bune la învățătură în anul școlar anterior”, a precizat prof. Alina Dumitru, director al instituţiei de învăţământ. MAGNOR este o societate pe acțiuni și lider de piață cu o experiență de aproape 16 ani care administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale prețioase, bijuterii, electronice și produse de lux și oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și schimb valutar, dispunând de o rețea de 25 de agenții în București și în orașele din țară. “Am fost plăcut impresionați să descoperim faptul că MAGNOR se implică activ, alături de Asociația Bine pentru Oameni, în proiecte de sprijinire și renovare a școlilor din mediul rural, precum și în acordarea de burse de merit pentru elevi și studenți, totodată, în orașele centre universitare în care activează, oferind reduceri speciale la electronice, dedicate exclusiv studenților”, a mai spus Alina Dumitru. „Suntem mândri să continuăm tradiția MAGNOR de a susține educația, oferind Școlii Gimnaziale Sf. Gheorghe din Craiova tehnologie de ultimă generație. Investiția în educație este un pilon central al misiunii noastre, iar această inițiativă reafirmă angajamentul MAGNOR de a sprijini dezvoltarea noilor generații. Suntem convinși că integrarea soluțiilor digitale moderne va îmbunătăți considerabil procesul educațional și ne bucurăm să fim alături de comunitatea din Craiova în acest demers.” , a declarat Cosmin Popovici, CEO MAGNOR.

Şcoala , un rol important în definirea unei comunităţi

Școala joacă un rol mai important decât s-ar putea crede în definirea naturii unei comunități. Ar fi minunat ca toți să înțelegem că o comunitate de oameni este un loc în care predomină activitățile făcute împreună,viețile tuturor fiind interdependente. Îmbunătățireapermanentă a acestei interacțiuni între toate instituțiile comunității: administrația locală, unitățile de învățământ, serviciile de sănătate,presa, poliția, mediul afacerilor etc. este elementul vital pentru o societate durabilă și pentru dezvoltarea continuă a tuturor resurselor de care putem beneficia cu toții. “ȘCOALA, pentru mulți dintre noi, reprezintă instituția responsabilă cu EDUCAȚIA copiilor/tinerilor. Dar să nu uităm un lucru extrem de important, respectiv faptul că educația nu se oprește în spațiul fizic în care se desfășoară  procesul instructiv-educativ. Educația copiilor/tinerilor nu poate fi făcută numai între „zidurile școlii”, EA continuă neîncetat dincolo de pragul școlii, dar CONDIȚIONATĂ de tot ceea ce NOI TOȚI, ADULȚII/SOCIETATEA afișăm în fața lor, ca primeexemple comportamentale în diferite situații ale existenței umane într-o societate. Toate mediile cu care copiii intră în contact sunt o sursă implicită care le oferă modele de atitudini, comportamente, gândire și interacțiuni. Din fericire, facem parte dintr-o comunitate a cărei Unitate Administrativ Teritorială pune mare preț pe asigurarea standardelor cât mai înalte ale condițiilor din școli. Interesul permanent al dnei primar Lia Olguța Vasilescu și al echipei sale pentru implementarea numeroaselor proiecte destinate învățământului, și nu numai, a condus, iată, la realizarea unei infrastructuri moderne care i-a creat Școlii Gimnaziale „Sf. Gheorghe” o imagine de poveste și, totodată, a plasat-o pe harta școlilor europene. În acest sens, amintim faptul că unitatea noastră învățământ, alături de alte 41 de școli din oraș, în cadrul Proiectului „CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE REZILIENȚĂ A SISTEMULUI EDUCAȚIONAL DIN MUNICIPIUL CRAIOVA PRIN DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE – CRAIOVA EDUCATĂ”, inițiat de Primăria Craiova, va beneficia de numeroase resurse materiale, după cum însuși titlul proiectului o spune, parte din ele fiind deja în posesia școlii. Având în vedere că „toți oamenii mari au fost mai întâi copii” (Antoine de Saint Exupery), însă „educația ne-a făcut ceea ce suntem”. (Claude AdrienHelvetius), credem cu tărie că eforturile unitare ale tuturor factorilor decizionali ai comunității noastre vor conduce la îmbunătățirea sistemului de educație craiovean”, a mai precizat Alina Dumitru.