“Festivalul toamnei”, la Şcoala Gimnazială “Decebal ” din Craiova, un adevărat regal

1
1024

A fost mare sărbătoare la Şcoala Gimnazială “Decebal” din Craiova. Copii, părinţi, cadre didactice au umplut curtea instituţiei de învăţământ , la prima ediţie a “Festivalului toamnei”. A fost un adevărat târg, la care au fost expuse produse de toamnă – compot, murături, dulceaţă, prăjituri de casă, etc. – realizate de părinţi, banii câştigaţi din vânzarea delicatesurilor intrând în fondurile şcolii. Nu au lipsit momentele muzicale.

A fost o adevărată sărbătoare la Şcoala Gimnazială “Decebal”. Produsele prezentate au fost provocatoare, târgul fiind unul care i-ar face invidioşi şi pe realizatorii unor târguri profesioniste. “Ne-au fost depăşite aşteptările, mai ales că este prima ediţie a festivalului, care va deveni permanent. Şcoala va fi, astfel, şi mai bine cunoscută în oraş. Mulţumesc tuturor celor implicaţii. Avem şi un program artistic, precum şi o premiere a unor elevi care au obţinut rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare, la fazele judeţene şi naţionale”, a precizat prof. Florin Tucă, directorul şcolii. Vedetele au fost de departe copiii, pe feţele cărora se citea bucuria, mai ales când prezentau spre vânzare produsele. Prof. Letiţia Lungu , director – adjunct al instituţiei, ne-a declarat : “Am premiat şi trei elevi, ale căror diplome obţinute la olimpiadele şcolare au venit cu întârziere. În total, în anul trecut şcolar am avut 13 premianţi”.

Cântec, joc şi voie bună

Primul care a deschis antrenul a fost Dan Mihai,  elev în clasa a VIII -a, care a interpretat, la saxofon, o suită de hore şi sârbe,  făcând asistenţa să joace cu adevărat.  A urcat apoi pe scenă, Karina Jianu, elevă în clasa a VI-a. Cu o voce extraordinară, ni le-a readus în minte pe Margareta Pîslaru şi Mihaela Mihai, din ale căror repertorii a interpretat “Lasă-mi toamnă pomii verzi”, respectiv “De-ai fi tu salcie la mal”. Ultima solistă care a dat un microrecital a fost Andreea Maria Popa, tot din clasa a VI-a. O voce puternică, una care , prin cântecele populare interpretate , a făcut lumea să se prindă în hore şi sârbe. Şi cum era o adevărată sărbătoare, nu se putea încheia fără o horă generală, tonul fiind dat de Ansamblul de dansuri populare al şcolii, format din Fabiana Duduveică, Rebeca Olteanu, Delia Stoeni, Briana Dîrvăreanu, Gabriela Mirea, Roberto Coşenan, Francesca Didoli, Alexandra Sinescu, coordonator prof. Simona Creţan , de la Palatul Copiilor din Craiova.

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.