Aurelian Slavu, autorul cărţii „Perspective liberale”: „Un aspect de implicare civică : fie scrii o carte, fie proiectezi un pod”

0
49

La finele acestei săptămâni, în sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii Oltenia, Tineretul Naţional Liberal din Craiova şi Clubul Naţional Liberal au organizat lansarea cărţilor „Clubul Naţional Liberal. Antologie 2010 – 2012” şi „Perspective Liberale”. Evenimentul a fost bine primit nu numai de politicieni, dar şi de cetăţenii Craiovei, dornici de a lua parte la o manifestare culturală de calitate.

Astfel, în prezenţa deputatului Radu Zlati, decanul de vârstă al Clubului Naţional Liberal, a viceprimarului Craiovei, Cristina Calangiu, care este şi preşedintele organizaţiei locale PNL,  a consilierului local municipal, Emilian Ştefârţă, dar şi a altor reprezentanţi de seamă ai societăţii craiovene, tinerii naţionali-liberali au avut posibilitatea de a cunoaşte obiectivele Clubului Naţional Liberal şi au intrat în dialog cu autorii celor două cărţi.

În prima parte a manifestării, au fost prezentate cele două cărţi, urmate de îndemnul deputatului Radu Zlati, adresat tinerilor prezenţi în sală, şi anume, să se alăture proiectelor Clubului Naţional Liberal, prin expunerea ideilor politice în care cred. Daniel Gheorghe şi Alin Daniel Ciontu, reprezentantul TNL Craiova în Clubul Naţional Liberal, au menţionat că există deschidere către toţi cei care vor să facă parte dintr-un grup care îşi propune să exceleze prin ideile pe care le promovează.  Pe de altă parte,  Aurelian Slavu, autorul cărţii „Perspective liberale”, a spus că este vorba de un proiect liberal-conservator, care are la bază ideea de implicare civică.

Potrivit celor spuse de către  Aurelian Slavu, ”orice are legătură cu propunerea de soluţii pentru bunăstarea societăţii este, în fapt, un aspect de implicare civică, fie că scrii o carte, fie că proiectezi un pod”.

Cât priveşte a două parte a evenimentului, aceasta a însemnat un dialog între autorii celor două cărţi şi publicul din sală, pe teme ce au ţinut de rezistenţa anti-comunistă a Partidului Naţional Liberal, rolul societăţii civile în treburile cetăţii şi alegerile europarlamentare din 2014.