Municipalitatea craioveană şi-a ales recenzorii pe care se bazează. Din cele peste 3.000 de cereri înregistrate, autorităţile locale au selectat doctori, avocaţi, asistenţi, sociologi, economişti, dar şi bucătari, vatmani, şoferi, fochişti, cântăreţi, balerini şi paracliseri.
Autorităţile locale au finalizat, recent, selecţia persoanelor care vor efectua recensământul populaţiei şi al locuinţei în Craiova. Din cele 3.095 de cereri care au fost înregistrate în perioada de recrutare, când craiovenii pur şi simplu s-au bulucit cu solicitări la Primărie, municipalitatea a trebuit să aleagă numai o treime. Zilele trecute, tocmai a fost publicată lista finală pe care se regăsesc cei 1.224 de recenzori pe care se bazează reprezentanţii municipalităţii. Persoanele propuse urmează acum să intre într-un stadiu de informare, li se întocmesc contracte individuale de către Prefectura Dolj, pentru a fi plătite pe timpul muncii, şi, după ce vor fi îndeplinite toate aceste formalităţi preliminare, vor fi apte pentru a fi scoase în teren.
Angajaţii Primăriei Craiova o mai pun de un bonus
Tabelul este deschis de secretarul municipiului, Nicoleta Miulescu, care are şi cea mai însemnată funcţie, cea de responsabil-coordonator. Pe posturile de responsabili de circumscripţie autorităţile locale au plasat funcţionari de la Direcţia de Statistică Dolj. Urmează apoi peste 150 de angajaţi din Primăria Craiova, recrutaţi de la mai toate serviciile şi birourile: inspectori, experţi şi referenţi. Nu fac excepţie nici măcar şefii de serviciu, nu mai puţin de cinci persoane cu funcţii de conducere în Primărie înrolându-se la acest recensământ. Printre recenzori se regăsesc, de asemenea, un şofer şi mediatorul-sanitar al instituţiei, precum şi consilierul primarului, Răzvan Cristian Diacon.
Regiile şi-au trimis casierii şi fochiştii
Regiile locale sunt la fel de bine reprezentate. De la Salubritate, pe lista recenzorilor se regăsesc şoferi, agenţi constatatori, casieri, precum şi secretarul instituţiei, Maria Matei. Din partea Regiei de Termoficare le vor lua interviuri craiovenilor electromecanici, operatori de cazane, fochişti, operatori telefonici, dar şi contabilul Regiei, Aurica Georgescu. Casierii de la SC Pieţe şi Târguri vor face, de asemenea, muncă de teren în cadrul acestei campanii. Compania de Apă „Oltenia” este şi ea reprezentată de laboranţi-chimişti, mecanici, tehnicieni, casieri şi cititori de apometre. De la RAT Craiova participă vatmani, electricieni, casieri de la tonete, agenţi de pază, dar şi sociologi şi jurişti ai Regiei.
Bucătari cu bibliotecari şi meteorologi cu cardiologi
Există o categorie aparte de recenzori, care include o varietate de meserii. Deşi poate părea o glumă, balerinii, bucătarii, poştaşii, cântăreţii la strană, paracliserii, meteorologii vor fi şi ei prezenţi în casele craiovenilor pentru a colecta date despre persoane şi locuinţe. Un recenzor care calcă pragul poate fi bibliotecar sau arhivar sau chiar unul dintre zecile de cadre didactice care predau la şcolile din Craiova şi care sunt înrolate la recensământ. Pentru munca de recenzor au aplicat şi lectorii universitari de la Universitatea din Craiova, care au fost declaraţi admişi şi participă la acţiune. Pe listă se mai află şi doctori cardiologi, biologi, avocaţi şi angajaţi la cabinetele unor parlamentari, unul dintre aceste cabinete fiind cel al deputatului Mihail Surupăţeanu. Studenţii, şomerii şi pensionarii sunt ultimii pe listă şi nu formează, totuşi, grosul recenzorilor.
Există o explicaţie: criteriile sunt de vină
Autorităţile locale susţin că această mixtură de meserii a rezultat în urma criteriilor de selecţie, care au fost întocmite de comisia municipală de recensământ. «Faţă de importanţa acţiunii de interes naţional, de responsabilitatea ce incumbă personalului participant la această acţiune, propun, pe lângă criteriile legale şi următoarele criterii de selecţie: personalul din primărie, regii autonome, societăţi comerciale şi servicii publice de interes local; personalul din alte instituţii publice, instituţiile de cultură, sănătate, învăţământ, specialişti în economie, informatică, studenţi; şomeri; pensionari», se arată în raportul Primăriei Craiova, semnat de secretarul municipiului, Nicoleta Miulescu. Dacă pentru selectarea lor există această explicaţie, nimeni nu a putut oferi un răspuns la întrebarea cum se vor descurca, totuşi, aceste persoane.
Cum putem consulta lista si cand vor fi convocati cenzorii ?
Comments are closed.