Victoria, viza de primul loc

0
398

ACS Poli Timişoara – Universitatea Craiova

Stadion: “Dan Păltinişanu”, astăzi, ora 21:00, Digi 1, Dolce 1, Look TV

Poli: Straton – Scutaru, Cânu, Şeroni, Neagu – Artean, Cârstocea – Bărbuţ, Croitoru, Vădrariu – Elek. Antrenor: Ionuţ Popa.

Craiova: Calancea – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Rocha, Zlatinski, Băluţă – Ivan, Rambe, Măzărache. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

UNIVERSITATEAUniversitatea Craiova întâlneşte, deseară, “lanterna” ACS Poli Timişoara, iar cum primele clasate, Dinamo şi Steaua, au remizat în derby-ul de sâmbătă, Ştiinţa ar putea trece la şefia Ligii I în eventualitatea unui succes pe malurile Begăi. O ipostază, chiar dacă ivită destul de prematur, puţin anticipată, care are darul de a provoca o undă de entuziasm în urbe.

Alb-albaştrii vin după trei victorii consecutive şi sunt văzuţi drept mari favoriţi, mai ales dacă luăm în calcul ultima “ispravă” a bănăţenilor, un 0-5, înregistrat, joi, într-o restanţă susţinută pe propriul teren, cu Botoşaniul. Totuşi, Poli n-a arătat aşa de rău înainte de ciocnirea cu formaţia moldavă! Deşi pierduse de fiecare dată, a provocat suficiente motive de nelinişte adversarelor. A fost un 1-2 la Dinamo, rezultat la care alb-violeţii au irosit o şansă rarisimă, respectiv un dublu 1-3 cu Pandurii (a) şi Astra (d), la capătul unor partide decise în ultimul sfert de oră.

De altfel, tehnicianul Gigi Mulţescu a şi avertizat, în conferinţa de presă: „ Succesul clar al Botoşaniului ne obligă, dar este un meci periculos, pentru că adversarii nu au ce să piardă”, spunea tehnicianul Craiovei. Cel care a pregătit-o în două rânduri pe Poli, de fiecare dată în Liga I, în sezonul 2002-2003 (11 jocuri: 4 victorii – 1 remiză – 6 înrângeri) şi în sezonul 2004-2005 (10 jocuri: 3 victorii – 2 remize – 5 înfrângeri).

NUNO ROCHA
NUNO ROCHA

Nuno Rocha, o veritabilă piază rea pentru bănăţeni

De la revenirea pe prima scenă fotbalistică, Craiova şi Poli s-au duelat de patru ori, toate jocurile consumându-se stagiunea precedentă, două în sezonul regulat şi două în play-out. Trei dintre ele ele s-au încheiat la egalitate (1-1, 1-1, 2-2) şi unul cu victoria Universităţii (1-0). Nuno Rocha a reuşit să puncteze în fiecare dintre aceste partide, în timp ce reuşita cealaltă a purtat semnătura lui Alexandru Băluţă.

Acel 2-2, consemnat în returul play-out-ului, a atârnat decisiv în ratarea calificării Ştiinţei în preliminariile Europa League. Acolo unde a ajuns Iaşiul, graţie unei izbânzi cusută cu aţă albă, scor 3-2, de la 0-2 la pauză, chiar pe terenul Timişoarei, în runda finală. Atât formaţia din Copou, cât şi “U” au încheiat la egalitate de puncte, diferenţa fiind făcută de meciurile directe.