Universitatea din Craiova, insituţie de învăţământ superior cu anvergură, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, ştie să îşi promoveze imaginea, una care este respectată şi recunoscută peste tot în lume. Ieri, a avut loc cea de-a XV- a ediţie a „Zilelor Porţilor Deschise”, manifestare care ţine două zile, timp în care toate structurile care fac parte din Universitatea din Craiova îşi prezintă ofertele pentru anul universitar următor.
Întru-n cadru, cu adevărat impresionant, Universitatea din Craiova şi-a expus oferta educaţională pentru anul şcolar următor. Deschiderea manifestării a fost oficiată de prof.univ.dr. Ionuţ Cezar Spânu, rector al Universităţii din Craiova: „Încep cu salutul de „Bun venit!” şi vorbesc despre un eveniment foarte important pentru noi. Luna mai este foarte aglomerată , care are foarte multe acţiuni. Vorbind de ceea ce se întâmplă astăzi, cu derulare şi mâine, cred că va fi un adevărat succes. Vom prezenta, pentru elevi, cei care sperăm să îşi continue studiile, dupe finalizarea celor liceale, în cadrul instituţiei noastre, oferta de studiu. Suntem la cea de-a XV-a ediţie, iar, până acum , am avut succes. Prezentăm 2.900 de locuri pentru licenţă şi 1.670 la „Masterat”, centrate pe studenţi, încercând, şi reuşind, să realizăm un parcurs cât mai lin pentru cariera tinerilor. Suntem parteneri cu aproximativ de 200 de agenţi economici, din toată Regiunea Oltenia, iar pentru anul următor avem bugetată suma de 200.000 de eură, în vederea acoperirii resursei umane. Vom contiua parteneriatul cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, de acolo venind viitorii studenţi ”.
„Aptitidinile elevilor se descoperă în liceu, însă se dezvoltă în studenţie”
Parteneriatul cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va continua, la fel şi cu instituţiile similare din zonă, înaintea fiecărui an universitar fiind semnate toate actele necesare. „Sunt onorată să particip la acest eveniment, iar legătura între învăţământul preuniversitar din Dolj şi cel superior va continua. Aptitudinile elevilor se descoperă în liceu, însă se dezvoltă în studenţie. Avem o legătură strânsă cu Universitatea din Craiova, iar elevii trebuie să fie foarte inspiraţi în alegere şi să pună tot felul de întrebări, în aşa fel încât să-şi aleagă calea”, a precizat prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Doi tineri pentru viiitor
Holul de la intrarea în Universitatea din Craiova a fost arhiplin, fiecare structură de învăţământ superior prezentându-şi oferta, la standurile special amenajate. Foarte mulţi elevi au fost prezenţi, cu doi dintre aceştia vorbind şi noi: „Cred că este foarte – foarte importantă această iniţiativă, pentru a ne putea face o idee de ceea ce ne aşteaptă. Chiar dacă sunt în clasa a IX- a, am venit, îndrumată şi de profesori, să văd ce mă aşteaptă. Am rămas impresionată de roboţi, dar eu îmi doresc să urmez cursurile de Actorie, la Universitatea din Craiova” – Mădălina Hojbotă, „Olimpică” la Limba şi literatura română; „Este o experienţă, de care trebuie să ţinem cont. Sunt foarte pasionat de automatică şi m-a impresionat oferta Facultăţii De Automatică, unde vreau să-mi continui studiile” – Alexandru Văetiş, de la Liceul Teoretic „Henri Coandă”, unul dintre cei mai buni elevi din unitate, aşa cum spun şi cadrele didactice de acolo.