Incubator performant pentru matenitatea Filantopia

0
295

Organizaţia Salvaţi Copiii, filiala Dolj, a dotat ieri maternitatea Filantropia din Craiova, cu un incubator performant în valoare de 10.044 de euro. Această acţiune este parte din seria dotărilor anunţate de organizaţie pentru 15 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din toată ţara, valoarea totală a investiţiilor fiind de 1.090.000 lei.

Suma necesară achiziţionării echipamentelor performante, a fost adunată în timpul camppaniei de strângere de fonduri, derulată în perioada octombrie – decembrie 2012, sub genericul “Bun venit pe lume”. “Filiala Dolj a Organizaţiei Salvaţi Copiii s-a implicat activ în strângerea de fonduri, reuşind să adune numeroşi volntari cărora le transmitem aprecierea noastră. Compania Star Storage este cea care a susţinut finanţarea incubatorului pe care l-am adus astăzi la Maternitatea Filantropia. Echipa noastră este pregătită să continue, prin campania 2%, să colecteze sumele necesare pentru a face următorul pas, şi anume achiziţionarea de mese de reanimare pentru alte 12 maternităţi din sudul ţării, echipamente necesare pentru intervenţia imediată la naşterea copiilor prematuri şi pregătirea medicilor neonatologi”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Municipalitatea vrea să construiască un spital nou

Prezent la evenimentul desfăşurat ieri la Maternitatea Filantropia, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu i-a felicitat pe reprezentanţii Oragnizaţeii Salvaţi Copiii, anunţând în acelaşi timp că municipalitatea şi-a îndreptat atenţia către domeniul sănătăţii. “Vă mulţumesc mult pentru gestul frumos pe care l-aţi făcut prin donarea acestui incubator performant. Din fericire, vă spun că o să construim un spital care să se şi preteze pentru actul medical, pentru că acesta de acum înghite foarte mulţi bani în ceea ce priveşte utilităţile. Ne-am propus să construim un spital nou în care să comasăm toate unităţie sanitare din municipiul Craiova. Am făcut deja demersurile de preluare a terenului de la Institutul de Cercetări Agrosilvice, iar acest nou spital va fi construit vizavi de Parcul Tineretului, în cea mai ozonificată zonă a oraşului. Totodată, pacienţii vor avea la dispoziţie şi un parc de 4 hectare în care să se poată plimba. De asemena, ne-am propus să construim un nou spital pentru copii pentru că cel de acum arată groaznic. Ne bazăm foarte mult pe sponsorizări, pentru că bugetul Craiovei din acest an este unui foarte mic. Mă preocupă sistemul medical în special, pentru că, faţă de alte oraşe ale României, Craiova este văduvit. Nu trebuie să uităm că un maternitatea este una dintre cele mai importante laturi a unui spital”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. 


România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1.000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. În Dolj, rata mortalităţii infantile este de 8,1 la mie. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

 

Campania “Bun venit pe lume” face parte dintr-un program complex – „Fiecare copil contează”. Acest program, cuprins în campania mondială Every One, derulata de Save the Children Internaţional iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de GSK (GlaxoSmithKline România) şi de Dettol – Reckitt Benckiser România – îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015.