Un Crăciun original la Târgul „Bizarre Bazaar”!

0
202

Pentru câteva zile, holul Filarmonicii „Oltenia” are aura de sărbătoare a Crăciunului, cu aromă de portocale şi scorţişoară, brad verde şi acorduri de colinde. I-a adus-o Târgul „Bizarre Bazaar”, eveniment devenit deja tradiţie pentru Craiova, ce reuneşte pricepuţi artizani de la care puteţi achiziţiona diverse obiecte de decor specifice sărbătorilor de iarnă, ca şi creaţii potrivite pentru a fi oferite în dar de Moş Crăciun ori a fi purtate la cumpăna dintre ani. Toate sunt unicate, confecţionate manual de cei peste 20 de expozanţi. În cadrul Târgului „Bizarre Bazaar” se desfăşoară campania „Dăruieşte bucuria unei jucării!”, organizată de Asociaţia CAROUSEL PROJECT, la care este aşteptat să participe orice craiovean care vrea să doneze o jucărie. Ea îl va bucura de Crăciun pe un copil mai puţin norocos…

Podoabe ingenioase, globuri pictate ori ornamentate, felurite coroniţe din brad şi materiale textile, dar şi diverse obiecte pictate, din lemn ori sticlă, tablouri şi tapiserie sunt expuse spre vânzare în cadrul Târgului de Crăciun „Bizarre Bazaar”. Găsiţi aici şi bijuterii realizate manual prin tehnici variate şi din materiale diverse, accesorii din piele sau materiale preţioase – genţi, brâuri, coliere, gulere – cu aplicaţii metalice, din pietre, broderii, paiete sau fire textile, articole de îmbrăcăminte, unele cu iz medieval, cămăşi şi rochii de in cusute manual.

Brăduţi stilizaţi, coroniţe vintage, candele cu zahăr şi lumânări

Dacă unii dintre artizani sunt prezenţe obişnuite ale Târgului „Bizarre Bazaar”, alţii îşi expun pentru prima dată creaţiile, aşteptând cu interes, dar şi cu emoţie, reacţiile cumpărătorilor. Între ei, şi Mihaela Mazilu, la al cărei stand cu brăduţi stilizaţi, candele cu zahăr şi lumânări şi coroniţe vintage, din brad şi materiale recondiţionate, se opresc nu puţine priviri. „E prima mea participare. Am văzut că s-a mai organizat un târg similar de Moş Nicolae şi m-am gândit că aş putea să expun şi eu. M-am apucat de lucru în urmă cu o lună, timp în care am realizat cam 150 de brăduţi, 100 de seturi de globuri, 30-40 de coroniţe. Am lucrat mai mult noaptea, pentru că ziua sunt la serviciu…”, a povestit Mihaela Mazilu.

Lucrează în vânzări, la o editură, însă îşi doreşte să facă din handmade al doilea job. „Cei care îmi văd creaţiile sunt încântaţi, în special copiii. Brăduţii le-au plăcut foarte mult. Pentru realizarea lor am folosit perle, lămâi, scorţişoară, cafea, materiale textile, paste făinoase… Aprecierile lor mă încurajează să lucrez mai mult! Îmi place foarte mult Crăciunul, însă aş vrea să creez ceva şi pentru 1 şi 8 Martie”, mai spune expozanta.

Cei care vor să fie în pas cu moda pot alege ornamentele rustice

Inedite ornamente pentru brad oferă spre vânzare şi Dana şi Laura Nadu, mamă şi fiică. Este a doua sau a treilea ediţie a Târgului la care participă şi, ştiind că gusturile variază, iar concurenţa este mare în domeniu, încearcă pe cât posibil să se reinventeze, măcar cu puţin, de fiecare dată. „Avem şi bijuterii, dar şi ornamente pentru brad, din lemn şi sârmă. Cele din lemn sunt mai rustice, pentru cei care tind spre acest gen. De altfel, este şi o modă acum, aşa că au plăcut foarte mult cumpărătorilor”, ne spune Laura Nadu. Preţuri pornesc de la 2 lei, pentru globuleţe, şi ajung la 120 lei pentru un set de bijuterii din argint, cu perle de cultură.

Bijuterii cu personalitate pentru oameni cu personalitate. De la Miruca!

Și pentru că femeile nu refuză niciodată o bijuterie, indiferent că este oferită de 8 Martie sau primită în dar de Crăciun, Miruna Căminescu – prezenţă statornică a Târgurilor „Bizarre Bazaar” – este mereu pregătită cu piese unicat, cu design original, cărora le alătură acum şi câteva obiecte de decor specifice sărbătorilor de iarnă. «Am încercat să diversific oferta. Eu am lucrat predilect pentru a ne „ornamenta” pe noi, femeile, făcând bijuterii – cercei, inele, brăţări, coliere, pantante, broşe ş.a. Dar anul acesta am adus şi câteva ornamente de brad. Bijuteriile sunt uşor diversificate şi ele, pentru că am început să lucrez cu foi metalice, nu numai cu fire de sârmă. Și cochetez mai nou şi cu pielea, pe care o accesorizez tot cu metalul», explică artista. Creaţiile sale sunt deja o marcă recunoscută şi apreciată de de public. „Nu am văzut să atragă absolut orice trecător prin faţa standului meu. Cred că sunt bijuterii cu personalitate pentru oameni cu personalitate. Sunt bijuterii care, dacă nu ai personalitate, te poartă ele pe tine, nu le porţi tu pe ele…», mai spune Miruca.

***

Târgul handmade de Crăciun „Bizarre Bazaar” rămâne deschis în holul Filarmonicii „Oltenia” şi astăzi, ca şi mâine, 22 decembrie, inclusiv, între orele 10.00 şi 22.00. Accesul este liber pentru publicul vizitator.

O bucurie făcută copiilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

În cadrul „Bizarre Bazaar” continuă să se desfăşoare campania „Dăruieşte bucuria unei jucării!”, începută pe 5 decembrie, la Târgul de Moş Nicolae. „Puteţi dona jucăriile pe care micuţii voştri nu le mai folosesc, important este să fie curate şi funcţionale. Iar de Crăciun de ele se vor bucura copilaşi mai puţin norocoşi” – este invitaţia lansată craiovenilor de Sorina Stăiculescu, preşedinte al Asociaţiei CAROUSEL PROJECT. Jucăriile deja colectate vor fi oferite astăzi copiilor internaţi la secţiile Chirurgie pediatrică, Oncopediatrie, Pediatrie şi ORL copii, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, în cadrul unui eveniment special organizat pentru ei, începând cu ora 11.00, la secţia de Chirurgie pediatrică (etaj 9). Alături de Asociaţia CAROUSEL PROJECT le vor aduce daruri micuţilor (dulciuri, fructe, jocuri etc.) organizaţia „Medici pentru viaţa copiilor”, ACCES Oltenia, Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Craiova, Asociaţia „OncoHope” şi Cafe Teatru Play. Copiii se vor bucura şi de un concert de colinde susţinut de studenţi, ca şi de prezenţa lui Moş Crăciun, lângă brăduţul deja împodobit.