Căruţaşii şi bicicliştii, „amendaţi” cu veste reflectorizante

0
187

Având în vedere accidentele din ultima perioadă în care au fost implicaţi mai mulţi biciclişti şi conducători de vehicule cu tracţiune animală, poliţiştii doljeni din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră au desfăşurat, în acest week-end, o amplă acţiune cu caracter educativ-preventiv.

Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier şi Serviciului de Ordine Publică s-au deplasat pe principalele drumuri din judeţ, unde s-au produs accidente rutiere în care au fost implicate aceste categorii de participanţi la trafic, dar şi în zona târgurilor de săptămână din mediul rural şi au ,,amendat” căruţaşii şi bicicliştii cu veste reflectorizante.

„Mai mult decât atât, poliţiştii au stat de vorbă cu participanţii la trafic, oferindu-le sfaturi şi recomandări cu caracter preventiv pentru a adopta o conduită responsabilă, în scopul prevenirii implicării acestora în accidente rutiere, care pot avea urmări deosebit de grave”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.

Această măsura a fost luată tocmai pentru a creşte vizibilitatea în trafic a căruţaşilor şi bicicliştilor şi a-i face să înţeleagă importanţa portului de elemente reflectorizante şi a respectării normelor rutiere. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul CEZ Distribuţie, Civitas PSG şi G4S Kesh Solution.