„Grande” aşează „bucata de istorie” pe care a primit-o lângă tricourile lui Zidane, Figo şi Casillas
Gică Craioveanu a venit în Bănie să-şi ia bucata de gazon care i-a fost rezervată. S-a arătat foarte bucuros că va avea mereu o parte din terenul pe care a făcut istorie, unde a marcat atâtea goluri şi spune că va păstra iarba la loc de cinste. „Nu este o bucată de gazon, ci o bucată de istorie. Pentru noi, cei care am călcat pe gazonul de pe „Oblemenco“, este un cadou extraordinar. Poartă numele celui mai iubit oltean, fără discuţie, nea Nelu, şi toţi cei care am jucat pe acest stadion suntem fericiţi pentru că am contribuit puţin la istorie acestui club de legendă. Voi pune acest gazon alături de tricourile memorabile pe care le am acasă, cu Zidane, Figo, Casillias şi compania, jucători legendari, care au făcut istorie. E un loc unde merită să stea această bucată de istorie. De fapt, o voi poziţiona în faţa tricourilor, pentru că amintirile cele mai frumoase de aici le am” a spus cel care a fost de două ori golgheterul României în tricoul Ştiinţei.
Craioveanu şi-a împărtăşit sentimentele la demolarea arenei, dar spune că va fi un mare avantaj pentru echipă o arenă modernă, cu tribune apropiate de gazon: „Sunt un pic trist, nostalgic. Se demolează un stadion pe care s-au făcut atâtea lucruri uriaşe. Pe de altă parte ar trebui să fim bucuroşi că ni se face un stadion nou, care va fi aproape de gazon şi cred că lumea va împinge echipa. Băieţii vor simţi mult mai bine căldura publicului. Una e când ai o pistă de atletism şi alta e când terenul e aproape de tribune. Iar acea energie, emanată de fani, va împinge echipa de la spate în momentele grele”.
„Grande” a rememorat cele mai frumoase momente petrecute pe stadion, atât ca suporter, cât şi ca jucător: „Cea mai frumoasă amintire o am nu din perioada în care eram pe teren, ci în tribune, ca suporter, de la meciul cu Kaiserslautern, când ne-am dus în semifinale. A fost una dintre cele mai mari bucurii din viaţa mea, şi acum tremură carnea pe mine când mă gândesc la ce atmosferă a fost atunci. Ca jucător, cele mai frumoase meciuri au fost victoria cu 3-1 în faţa Stelei şi acel meci cu Dinamo din Cupă, cu 40.000 de oameni în spate, când i-am eliminat în prelungiri. Încă nu erau scaune pe „Oblemenco“, dar stadionul era arhiplin cu două ore înainte de începerea meciului. Ce senzaţie mai plăcută ca asta poţi avea ca jucător?”
Gicanu s-a referit şi la parcursul echipei din acest campionat: „Am avut momente foarte foarte bune, au mai fost momente şi mai puţin bune, inerente în viaţa unei echipe pe parcursul unui an competiţional. Dar în general echipa a răspuns foarte bine. Cel mai frumos moment din acest sezon, în care am demonstrat că suntem deasupra tuturor, a fost meciul cu Steaua din Cupa României, când s-au întors 25.000 de olteni în tribune. Chiar dacă am pierdut, din acel penalty, a fost cel mai frumos moment din ultimii zece-cincisprezece ani. Şi sunt convins că în campionatele următoare vor fi clipe şi mai frumoase, când oltenii mei vor pleca fericiţi de la stadion după partidele cu Steaua şi Dinamo”.
Fostul golgheter speră ca în Bănie să se reînvie vremurile de glorie: „Craiova te obligă! Oblemenco, Balaci şi ceilalţi jucători legendari au învăţat suporterii olteni cu victorii, cu trofee. Toate generaţiile care au venit după aceşti monştrii sacri ai fotbalului au fost obligate să încerce să le calce pe urme. La Craiova se construieşte din nou o echipă puternică, iar altă variantă nu are decât aceea de a se lupta sus, cu Steaua şi Dinamo, pentru trofee”.
Craioveanu n-a renunţat la ideea unui meci de adio, care s-ar putea disputa chiar pe noua arenă a Băniei: „Mi-ar plăcea un astfel de meci. Categoric aş invita toate legendele Universităţii. N-ar fi rău să-i vedem împreună, din nou, pe Cârţu, Balaci, Cămătaru şi pe toţi cei care au fost embleme ale Universităţii Craiova, oameni care au marcat istoria acestui club, într-un meci de gală la inaugurarea noii arene. Cu siguranţă stadionul ar fi arhiplin”.