În cadrul rafinat al Casei „Epoca” – o expoziţie pe măsură, sub semnătura inconfundabilă a Aurorei Speranţa. Peste 20 de lucrări, readucând în faţa privitorului temele şi simbolurile dragi artistei în ultima vreme, s-au prins… „Pe fir de lună”, în perfectă armonie cu spaţiul expoziţional. „Le port în gând, se agaţă de vârful pensulei… nu mă lasă ele pe mine!”, mărturiseşte artista, zâmbind complice.
Vernisajul expoziţiei „Pe fir de lună” a avut loc vineri seara, din „clubul Aurorei” făcând parte, ca de obicei, iubitori ai artei şi ai artistei. Alături de ei, şi pictorul Ovidiu Bărbulescu, care a remarcat „modalitatea deosebită de exprimare din punctul de vedere al gramaticii formelor plastice, al cromaticii, dar şi al compoziţiei”.
«Mi-am dorit să pot expune şi anul acesta, iar lucrurile s-au legat într-un fel anume şi am ajuns aici… Pentru că nu mi-am exprimat din timp intenţia de a expune la Galeria „ARTA”, evident că locurile s-au ocupat! Şi nu puteam să stau cu lucrările în atelier, căci să mă uit doar eu la ele e păcat…», spune Aurora Speranţa. Când şi pe unde îi vom mai regăsi apoi creaţiile… e o surpriză chiar şi pentru domnia sa!
Artist plastic reprezentativ pentru spaţiul plasticii româneşti, şi nu numai, Aurora Speranţa face parte din „Aquarelle Group”, constituit în urmă cu câţiva ani, ca şi din Societa delle Belle Arti – Circolo Degli Artisti din Florenţa, Italia, ţară în care a expus de mai multe ori. Şi, desigur, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Craiova.
În ambientul primitor al Casei „Epoca” îşi prezintă pentru prima dată lucrările, spaţiul fiind deschis zilnic publicului craiovean. De altfel, în el reverberează şi sonorităţi clasice, dar şi acorduri moderne, ale câtorva muzicieni ai Filarmonicii „Oltenia”.
Şi ca un amănunt, dar deloc de trecut cu vederea, mai ales că se integrează cum nu se poate mai bine în acest cadru: o pagină îngălbenită, datată 10 martie 1899, dintr-o publicaţie de mare vervă la vremea ei, „străjuieşte” locul. E ziarul… „Epoca”, în care şi-au întipărit, odată cu semnătura, şi convingerile politice I.L. Caragiale, Alexandru Vlahuţă, Titu Maiorescu ori Barbu Ştefănescu Delavrancea.