Piaţa Prefecturii găzduieşte, de ieri, timp de trei zile, o expoziţie de flori de mină şi bijuterii cu pietre semipreţioase. Peste 40 de expozanţi din ţară (Baia Mare, Cluj Napoca, Bucureşti, Arad etc.) şi din străinătate (Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Polonia), care deţin flori de mină din provinciile mineralogice ale României, dar şi eşantioane de minerale din Brazilia, India, Africa de Sud, China sau Rusia, sunt prezenţi la această a IV-a ediţie a Salonului de Minerale, Fosile şi Geme.
Organizată de Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei şi Consiliul Judeţean Dolj, în parteneriat cu Primăria municipiului Craiova, manifestarea a debutat ieri, deschiderea oficială având loc în prezenţa reprezentanţilor amintitelor instituţii. „Certificatul de autenticitate este oferit de Secţia de Ştiinţele Naturii, pentru că toţi cei care ne vor vizita şi vor cumpăra de la Salon pot avea garanţia că ce este aici este autentic şi de cea mai bună calitate”, a subliniat directorul muzeului, Mihai Fifor. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a salutat ideea organizării de manifestări în aer liber, aşa cum sunt şi Târgul Meşterilor Populari sau Târgul de Paşte, iar viceprimarul Mărinică Dincă a declarat că Salonul de Minerale, Fosile şi Geme marchează începutul unui amplu program de evenimente culturale estivale care se vor desfăşura în Piaţa Prefecturii, spre bucuria craiovenilor.
La preţuri ce pornesc de la câţiva lei şi ajung la câteva sute de lei găsiţi la vânzare flori de mină, eşantioane de minerale din ţară şi din străinătate, geme şi obiecte de podoabă prelucrate din minerale, într-o multitudine de forme şi culori. Între expozanţi se numără şi elevi de la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” şi Centrul Şcolar „Beethoven” din Craiova, care – după cum a precizat muzeograful Aurelian Popescu – au fost iniţiaţi în tainele meşteşugirii bijuteriilor de meşterul Miruna Căminescu. Salonul rămâne deschis şi astăzi, 21 mai, între orele 9.00 şi 19.00, dar şi duminică, 22 mai, de la 9.00 la 14.00.