Ştiinţa s-a mobilizat şi i-a prilejuit un debut ideal lui Gâlcă

0
1414

Universitatea Craiova şi-a penalizat din nou una dintre victimele preferate din acest sezon, fiindcă şi Reghecampf şi Petev au reuşit să câştige cu Sepsi, bulgarul chiar cu acelaşi scor ca Gâlcă. Sigur, succesul poate să entuziasmeze în surplus, fiindcă exprimarea a fost mai coerentă decât în ultimele luni sub pavăza bulgarului, mai ales după cele trei înfrângeri care l-au precedat.

Am putea spune că, în câteva zile, Costel Gâlcă a rezolvat problemele pe care Petev nu le-a putut soluţiona într-o jumătate de an, cu stagiu de iarnă cu tot, dar şi bulgarul a avut parte de luna sa de miere la Universitatea Craiova. Gâlcă a vorbit pe limba jucătorilor, şi româneşte şi fotbalistic, şi a reglat în câteva zile unele lucruri simple, la care s-a şi referit în discurs. Craiova a ştiut să joace în funcţie de adversar, să nu se complice, nu a mai exasperat cu pasele interminabile între stoperi şi portar şi nu s-a sfiit să se apere cu 11 în spatele mingii şi să joace direct pe vârf, chit că Markovic nu poate alerga sau câştiga dueluri. S-a alergat, s-a vorbit, s-a jucat între linii, s-a câştigat şi s-au mai ratat multe alte ocazii. Cea care a uluit a fost a lui Cîmpanu, cel care în curtea şcolii ar fi încasat-o crunt pentru asemenea afront la adresa colegilor care au alergat tot meciul şi i-a oferit o astfel de şansă.

Pe de altă parte, la fiecare schimbare de antrenor, alb-albaştrii reacţionează OK, sunt dispuşi la efort, ca nişte elevi care vor să-şi impresioneze profesorul, să facă impresie la debut, pentru a-şi asigura trecerea clasei, respectiv rămânerea în lot, iar pe termen lung cel care se păcăleşte şi care plăteşte cu postul este tot antrenorul.

Fără Mitriţă pe teren, Houri şi-a asumat rolul dirijorului şi a şi marcat pentru a doua oară în acest sezon cu Sepsi, în timp ce Ivan şi-a încheiat lunga perioadă fără gol, speculând serviciul ideal al lui Vlădoiu, căruia îi prieşte terenul de la Sf. Gheorghe. Maldonado deschisese scorul, după un assist controversat al lui Markovic, iar pe final hondurianul a evitat eroic un gol şi poate fi desemnat “omul meciului”. Craiova n-a scăpat nepenalizată de Ştefănescu, ajuns la 6 goluri în poarta Ştiinţei, iar seria se poate încheia numai cu o “repatriere” a talentatului oltean, chiar pe postul unui Cîmpanu care a costat o jumătate de milion de euro.

Ştiinţa urcă pe 2 la finalul turului play-off-ului, singurul accesibil care asigură participarea în Europa, fiindcă “geniile” de la FRF au impus nişte reguli pentru campionat şi Cupă care ar putea trimite în cupele europene o echipă de ligă secundă şi încă una care se bate pentru evitarea retrogradării.

Sepsi – Universitatea Craiova 1-3

Au marcat: Ştefănescu 40 – penalty / Maldonado 11, Ivan 26, Houri 69.

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Kecskes, Fl. Ştefan – Oroian (Renţa 82), Alimi, Kallaku (R. Varga 75), A. Dumitrescu (Aganovic 75) – K. Varga (Safranko 64), Debeljuh, M. Ştefănescu. Antrenor: Bernd Storck

Universitatea Craiova: L. Popescu 8 – Vlădoiu 8, Maldonado 8, Badelj 7 (Zajkov 87), Bancu 6 (Ndong 73) 7 – Al. Creţu 6, Mekvabishvili 6 – Baiaram 8, Houri 8, A. Ivan 7 (Cîmpanu 73) 3 – J. Markovic 5 (Koljic 63 5; Mateiu 87). Antrenor: Costel Gâlcă.

Arbitru: Marian Barbu 5.