Program de educaţie financiară pentru elevi: „Schimbăm vieţi”

0
619

Peste 2.000 de elevi din clasele primare vor dobândi cunoştinţe financiare valoroase în cadrul noului program educaţional “Schimbăm vieţi” dezvoltat de Junior Achievement (JA) România şi Metropolitan Life, parte a grupului MetLife. Obiectivul principal al programului, derulat cu sprijinul MetLife Foundation, este acela de a fundamenta de la vârste fragede cunoştinţe financiare care pot sprijini românii să ia decizii informate pe viitor, pentru o viaţă mai bună.

           Alături de învăţători şi de voluntarii Metropolitan Life, mai bine de 2.000 deelevi din 60 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti şi Timişoara au oportunitatea ca în perioada aprilie-mai să îşi însuşească principii financiare de bază pentru înţelegerea activităţii economice. Programul “Schimbăm vieţi” încurajează elevii să-şi folosească imaginaţia şi să caute soluţii pentru diverse situaţii din viaţa de zi cu zi. “Începem să conturăm planuri de viitor încă din perioada copilăriei. De aceea, este important să le insuflăm copiilor noștri direcţia corectă pentru a deveni independenţi financiar şi să-i sprijinim, prin educaţie, să se dezvolte continuu. Metropolitan Life susţine programul “Schimbăm Vieţi” în România, cu sprijinul a peste 60 de colegi voluntari alături de care ne vom implica în desfăşurarea lecţiilor, oferindu-le elevilor cunoştinţe financiare care să îi ajute în deciziile viitoare”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Implementat în 11 ţări

Programul “Schimbăm vieţi” este introdus în contextul rezultatelor unui studiu realizat de Wharton University of Pennsylvania în 2015, care relevă faptul că românii dispun de cunoştinţe financiare reduse, prin comparaţie cu alte state analizate. Cercetarea a identificat, de asemenea, că şcolile reprezintă un mediu propice pentru a transfera educaţie financiară. Programul “Schimbăm vieţi” a fost lansat la nivel mondial în 2014 și a fost implementat în Grecia, Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Irlanda, Liban şi Rusia. În 2015, programul a fost lansat şi în România şi urmează să fie implementat în alte 11 ţări din cadrul grupului MetLife din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

***

Elevii şi profesorii vor avea la dispoziție următoarele materiale:

  • Jurnalul Junior  cu activităţi pentru elevi
  • Ghidul învăţătorului şi al voluntarului cu indicaţii pentru desfăşurarea activităţilor în clasă
  • Cartea “Prieteni minunaţi”, tradusă şi editată, oferită fiecărui elev pentru lectură în clasă sau acasă, alături de părinţi
  • Caietul de activităţii ”Snoopy şi prietenii săi” pentru lucru în clasă sau acasă.

 ***

Parteneriatul Junior Achievement – Metropolitan Life

Dezvoltarea programului de responsabilitate socială “Schimbăm vieţi” se bazează pe o tradiţie de 36 de ani de colaborare constantă dintre Junior Achievement și MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life la nivel global. Anul trecut, peste 1.000 de elevi de clasele 0-II au beneficiat de materiale educaţionale, consultanţă din partea voluntarilor Metropolitan Life şi activități interactive learning by doing în cadrul programului „Ne jucăm, învățăm, creştem sănătos”, dezvoltat de JA România cu sprijinul Metropolitan Life și implementat în 26 şcoli din șase localități.