Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova 0-0
Arena Naţională, spectatori: 15.000
Dinamo Bucureşti: Penedo 7 – Romera 6, Nedelcearu 7, M. Popescu 7, St. Filip 6 – Busuladzic 6 – Hanca 5 (80 Bawab), Palic 6 (71 Rivaldinho) 5, Nistor 5, Bumba 6 – Nemec 6 (80 Spătaru). Antrenor: Cosmin Contra.
Universitatea Craiova: Calancea 7 – Dimitrov 6, Popov 7, Barthe 7 (86 Kelic), Bancu 7 – Gustavo 6 (71 Mateiu) 6, Screciu 6, Zlatinski 7 (70 Jazvic) 6, Băluţă 8 – Măzărache 6, Ivan 6. Antrenor: Gigi Mulţescu.
Arbitru: Marius Avram 6.
Încurajaţi de 2.000 de suporteri pe Arena Naţională, jucătorii Ştiinţei au remizat în derby-ul cu Dinamo, deşi ocaziile importante le-au aparţinut
Circa 2.000 de olteni au fost prezenţi la derby-ul de pe Arena Naţională, la care au asistat şi componenţii Craiovei Maxima, în frunte cu Ilie Balaci. Toţi cu sufletul alături de generaţia alb-albastră care a avut şansa să pună capăt perioadei de 23 de ani fără succes în fieful „câinilor roşii”. Mulţescu a jucat pentru prima dată în acest sezon cu un 4-4-2, deşi niciunul dintre cei doi atacanţi nu are profilul unui „nouar” autentic. Fiindcă Briceag era nerefăcut, iar Bucurică n-a confirmat, Nicuşor Bancu a fost coborât fundaş stânga şi s-a descurcat excelent pe postul inedit alocat. Debutul de meci a oferit impresia unui deja vu, când Nemec a primit mingea în careu, precum în disputa directă de acum 3 săptămâni, dar finalizarea i-a aparţinut lui Palic şi a fost imprecisă. Avea să fie cea mai bună oportunitate de gol a gazdelor, fiindcă Universitatea a fost cea care a avut ocaziile mari de a tranşa derby-ul. Prima a venit din stângul lui Zlatinski şi a semănat cu cea irosită de dinamovişti. Cea mai mare i-a aparţinut, ca şi la Giurgiu, lui Andrei Ivan, lansat excelent de devierea lui Măzărache, dar căpitanul Craiovei a scăpat mingea în spate, apoi şi-a prelungit-o prea mult pentru a-l învinge pe Penedo. Prima repriză a fost revendicată de olteni, care au pus presiune pe careul advers, dar fără a o concretiza. După pauză, dinamoviştii au dominat, însă din posesia lor superioară au rezultat numai nişte faze fixe. Ocaziile de gol au fost tot ale Ştiinţei, cu „omul meciului”, Alex Băluţă, periculos în două rânduri, prima dată cu un şut-centrare care a întâlnit transversala, apoi cu un „covrig”, care n-a prins suficient efect pentru a ajunge în plasă. Ivan a mai avut o şansă de a întrerupe perioada de ineficacitate, dar a exagerat cu preluările în careul advers. Până la final a debutat şi Jazvic, dar fără a se remarca, Zlatinski s-a accidentat la gleznă şi va lipsi cam o lună, iar Mateiu putea deveni erou, dar în locul unui şut de la 20 de metri a preferat o pasă pentru sprintul pe care Bancu nu-l avea în plan.
În play-off, Craiova şi Dinamo au izbutit doar remize albe. Poate nu au riscat destul, poate nu au nici calitatea necesară. Cert este că peste 10 zile cele două rivale se vor confrunta din nou, iar remiza nu mai este posibilă, fiind vorba de sferturile Cupei României. În urma remizei, Universitatea se îndepărtează de lider, dar o ţine pe Dinamo în spate. O remarcă pozitivă este legată de apărare, alb-albaştrii având aproape 350 de minute de când nu au primit gol, mai precis de la dubla lui Nemec din debutul meciului cu Dinamo, în sezonul regulat.
Mulţescu: „Am jucat fără atacanţi”
Gigi Mulţescu a avut două nemulţumiri în urma disputei cu Dinamo, legate de ineficacitatea atacanţilor şi de maniera de arbitraj din repriza secundă: „Noroc că mi-am luat pastilele înainte, a fost ca la electroşocuri. Am încercat să-i surprindem printr-o aşezare cu doi atacanţi şi am avut multe situaţii de gol, dar noi de fapt nu am avut atacanţi, ăsta e crudul adevăr. Trebuia să avem 6 puncte după aceste două etape. Ivan e atacant de echipa naţională, dar nu poate s-o bage în poartă. Avem antrenament specific cu atacanţii, tot ce se putea face. Am pregătit foarte ofensiv meciul, am încercat să câştigăm. Bancu a făcut un meci excelent, l-a anihilat pe Hanca. Screciu a fost puţin depăşit de miza jocului, are mult de lucru, dar e tânăr, are timp. În repriza a doua m-a deranjat arbitrajul, noi am avut doi jucători accidentaţi şi tot noi am primit cartonaşe galbene. Mai sunt şanse teoretice la titlu, dar practic e foarte greu”.
Cosmin Contra s-a declarat nemulţumit de modul cum s-a prezentat echipa sa: „A fost un meci deschis, au fost ocazii de ambele părţi. Craiova e o echipă periculoasă, are jucători care din două pase ajung foarte repede în faţa porţii. Am făcut multe greşeli, faze fixe de care ne-am bătut joc tot meciul. Dacă eşti inspirat la o fază fixă, poţi să câştigi trei puncte. Pierdem puncte şi va fi greu să ne apropiem de primul loc”.
Andrei Ivan şi-a asumat lipsa de inspiraţie la finalizare, dar consideră rezultatul pozitiv: „Contează că nu am luat bătaie, e mai bun un punct decât niciunul. Puteam câştiga, dar am ratat multe ocazii, asta-i viaţa. Eu trebuie să fiu mai concentrat ca să marchez. Nu ne îndepărtăm de titlu, mai sunt opt etape, se poate întâmpla orice, deocamdată am jucat două meciuri în deplasare. Eu sper să câştigăm Cupa, pentru că vreau un trofeu cu Universitatea”.
Marcel Popescu: „Play-off-ul e un laborator pentru noi”
Managerul general, Marcel Popescu, a tras concluziile după aceste două meciuri din play-off: „Nu e nicio tragedie, s-au jucat 2 etape din 10. Play-off-ul este la 20% din competiţie. Nu e niciun motiv de îngrijorare, am avut două meciuri în deplasare. Ne nemulţumeşte faptul că şi la Astra şi la Dinamo am avut ocazia să câştigăm. Cu Viitorul încă nu am jucat. Sunt două meciuri care poti fi tranşate în favoarea noastră şi lucrurile se pot schimba. Nu poate ţine ineficacitatea asta la infinit, este un blocaj. Play-off-ul este pentru noi un laborator, vedem cine confirmă. Andrei Ivan are în momentul de faţă o presiune formidabilă. E chemat la naţională, e căpitan la Craiova, totul apasă pe umerii lui. Nu e niciun fel de problemă, îl înţeleg, sunt alături de el, am avut discuţii în privat cu el. Fiind căpitan, ar trebui să fie puţin mai responsabil. Sunt sigur că în 2-3 ani va fi unul dintre jucătorii importanţi ai echipei naţionale. E la o vârstă fragedă şi trebuie să fim alături de el”.
Play-off – etapa a II-a
CFR Cluj – Astra 3-2
Au marcat: Păun 15, Deac 45, Omrani 72 / Ioniţă 3, Săpunaru 90.
Viitorul – Steaua 3-1
Au marcat: Fl. Coman 47, Morar 58, Casap 75 / Alibec 80.
Dinamo – „U” Craiova 0-0
Clasament play-off
- Viitorul 2 1 1 0 3-1 30
- Steaua 2 1 0 1 3-3 27
- CFR Cluj 2 1 0 1 3-4 25
- Craiova 2 0 2 0 0-0 24
- Astra 2 0 1 1 2-3 23
- Dinamo 2 0 2 0 0-0 23
Play-out, etapa a II-a
ASA – Chiajna 2-1
Au marcat: G. Mureşan 10, Ciolacu 87 / V. Alexandru 85.
Gaz Metan – FC Botoşani 0-0
Meciurile ACS Poli – FC Voluntari şi Pandurii – CSMP Iaşi s-au jucat aseară.
Clasament play-out
- Gaz Metan 2 1 1 0 2-0 24
- CSMP Iaşi 1 1 0 0 3-1 18
- Botoşani 2 0 1 1 1-2 17
- Voluntari 1 0 1 0 1-1 16
- Chiajna 2 0 0 2 2-5 13
- Pandurii 1 0 1 0 1-1 11
- ACS Poli 1 1 0 0 2-1 10
- ASA 2 1 0 1 2-3 9