Debutează seria de conferinţe „Mari necunoscuţi ai culturii române”

0
111
Ștefan Baciu

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” iniţiază un nou proiect, realizat în colaborare cu prof. univ. dr. Mihaela Albu. Este vorba despre „Mari necunoscuţi ai culturii române. Exilul” – serie de conferinţe informative pentru publicul interesat. Prima întâlnire are loc astăzi, de la ora 17.00, în Sala „Marin Sorescu” a bibliotecii (Secția audio-video).

Tema este viața și activitatea lui Ștefan Baciu, născut la Brașov, în 1918, și stins din viață la Honolulu, în 6/7 ianuarie 1993, absolvent al cursurilor Facultății de Drept a Universității din București, pe care le-a urmat în perioada 1937-1941. Este autorul a peste 100 volume de poezie, memorialistică, eseistică, traduceri și al câtorva mii de articole și studii, apărute în presa română, germană, franceză, latino-americană, nord-americană, elvețiană.

Conferința este precedată, la ora 16.30, de lansarea cărții „Presa literară din exil. Recuperare și valorificare critică (vol. I și II), apărută la Editura „Timpul” din Iași și semnată de prof. Mihaela Albu. Volumul va fi prezentat de conf. univ. dr. Gabriela Rusu-Păsărin, de scriitorii Dan Anghelescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala București, și de Mihai Ene, membru al USR – Filiala Craiova.