Debutează seria de conferinţe „Mari necunoscuţi ai culturii române”

0
43
Ștefan Baciu

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” iniţiază un nou proiect, realizat în colaborare cu prof. univ. dr. Mihaela Albu. Este vorba despre „Mari necunoscuţi ai culturii române. Exilul” – serie de conferinţe informative pentru publicul interesat. Prima întâlnire are loc astăzi, de la ora 17.00, în Sala „Marin Sorescu” a bibliotecii (Secția audio-video).

Tema este viața și activitatea lui Ștefan Baciu, născut la Brașov, în 1918, și stins din viață la Honolulu, în 6/7 ianuarie 1993, absolvent al cursurilor Facultății de Drept a Universității din București, pe care le-a urmat în perioada 1937-1941. Este autorul a peste 100 volume de poezie, memorialistică, eseistică, traduceri și al câtorva mii de articole și studii, apărute în presa română, germană, franceză, latino-americană, nord-americană, elvețiană.

Conferința este precedată, la ora 16.30, de lansarea cărții „Presa literară din exil. Recuperare și valorificare critică (vol. I și II), apărută la Editura „Timpul” din Iași și semnată de prof. Mihaela Albu. Volumul va fi prezentat de conf. univ. dr. Gabriela Rusu-Păsărin, de scriitorii Dan Anghelescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala București, și de Mihai Ene, membru al USR – Filiala Craiova.